Torsdag forvandler by:Larm hovedstaden til en eneste stor festival med 157 forskjellige band og artister som skal spille på byens klubber, kafeer og venues. Dette er litt av en konsertjungel å lete seg frem i, så her er Musikknyheters anbefalinger på hva du bør prøve å få med deg i løpet av de tre dagene festivalen pågår!


Sigrid

Sigrid Raabe er et av landets største pophåp akkurat nå, og hun toppet Musikknyheters kåring over de mest lovende artistene for 2017 med solid margin! Artisten fra Ålesund ble signert til Petroleum Records allerede da hun var 17 år gammel. “Known You Forever” gikk rett inn på P3s spillelister. I stedet for å kjøre på videre bestemte Sigrid seg for å ta en pause for å bli ferdig med videregående. Derfra flyttet Sigrid til Bergen, og inngikk et samarbeid med MADE Music. I disse dager pendler Sigrid utelukkende mellom studioene i London, Berlin og Bergen, hvor hun spiller inn ny musikk, og hennes siste singel “Don’t Kill My Vibe” har fått enorm oppmerksomhet både i inn- og utland.
Se Sigrid på Rockefeller torsdag 2, mars kl 20:30, og på Gamla fredag 3. mars kl 22:30.
Strange Hellos

Strange Hellos kan med medlemmer som også er involvert i musikken til artister som Aurora (Odd Martin Skålnes) The Megaphonic Thrift og Casiokids (Fredrik Vogsborg), Lumikide (Birgitta Alida) Hole og Great News (Even Kjelby) godt kalles en slags supergruppe. Bandet ble hentet til Øyafestivalen uten å ha sluppet en eneste singel, og nå i vinter står by:Larm og Trondheim Calling for tur. Med solskinnslåta “Summer” endte de opp på mange spillelister i året som gikk, og nå er nyeste singel “Monumental” ute! Deres melodiske indiepop med stort lyd- og klangbilde og nikk til 90-tallets shoegaze, gjør seg like godt på festivalscener som på dansegulvet, og blir nok en del av soundtracket til 2017 for veldig mange.
Se Strange Hellos på Sentrum Scene torsdag 2. mars kl 21:00. og på Blå Fredag 3. mars kl 22:30.
Jakob Ogawa

Den 19-årige Oslobaserte artisten Jakob Ogawa leter etter impulser utenfor våre landegrenser og blander elementer fra både film, kunst og musikk. Resultatet er et forfriskende og uttrykksfullt lydbilde - en varm bris i et ellers kjølig vintermørke. Jakob Ogawa debuterte i 2016 med singelen "You'll Be on My Mind", en imponerende låt som som raskt fanget oppmerksomheten til Ja Ja Ja og Hillydilly. Jakob beviser - til tross for sin unge alder - at han allerede har en særegen og moden sound.
Se Jakob Ogawa på Mono torsdag 2. mars kl 19:00 og på Ingensteds lørdag 4. mars kl 20:00.
Fufanu

Islandsk eksperimentell post-punk som ble lansert på Iceland Airwaves i 2014. Har spilt support både for Damon Albarn og Blur, og slapp sitt andre album, "Sports", i begynnelsen av februar.Julia Jacklin

Australske folkpop-nykommer med debutalbumet "Don't Let The Kids Win" ute nå. Julia spiller på Blå fredag 3. mars kl 21:30, og på Mono søndag 4. mars kl 19:00.
Kampfar

Mens metall har vært en noget oversett sjanger i by:Larms historie er den nå en integrert del av festivalen gjennom det nye konseptet by:Larm black. Spellemannvinnerne i Kampfar var et av de første bandene som ble annonsert, se dem på Vulkan Arena fredag 3. mars kl 00:15!
Soleima

Danske Soleima blir ofte sammenlignet med landskvinnen MØ, men er i ferd med å skape seg et helt eget navn i hjemlandet. Med opptredener på festivaler som Roskilde og SPOT blir det spennende å få oppleve den unge artisten på norske scener. Se henne på John Dee torsdag 2. mars kl 22:00, og på Ingensteds fredag 3. mars kl 19:00.
Junk Machine

Junk Machine, med Daniel Thornhill, Jonas Skamark og Kristoffer van der Pas (Kakkmaddafakka) ble dannet i 2011. En haug analogt utstyr og nye digitale computere, prosesserer lyden direkte fra scenen, sammen med preproduserte looper, koring, rytmer og basslinjer. Junk Machine kan være en en ensom stemme, eller en hel hær. Opplev dem på Mono fredag 3. mars kl 19:00, og på Krøsset lørdag 4. mars kl 22:30.


Har du ikke by:Larm-billett? Ikke fortvil, det er også masse gratiskonserter på gang i byen denne helgen, blant annet brylarm lørdag kl 11:30 på Sentrum Scene, med band som Oslo Ess, Greni, Ida Maria, Hedvig Mollestad Trio og Frida Ånnevik!

God festival!