Norwegian Wood hyller den norske musikken og de norske artistene. Norske artister står i kø for å spille og hylle den betydningsfulle festivalen som ble reddet i siste liten.

Da Norwegian Woods redningsmann og påtroppende festivalsjef, Svein Bjørge, gikk inn for å redde Norwegian Wood, var det med en klar idé om hvordan 25-årsjubilanten skulle feires. Historiene og minnene om festivalen er like mange som de flere hundretusener av besøkende gjennom årene. Nærmere 70% av alle artistene som har spilt på Norwegian Wood gjennom 25 år er norske, og det skal markeres. Norwegian Wood er en av de viktigste festivalscenene for norsk musikk gjennom tidene.

Med dette bakteppet gjorde den nye festivalsjefen og bransjeveteranen det dristige valget: 25-årsjubileet til Norwegian Wood skal være en hyllest til den norske musikken og de norske artistene. Tre dager til ende.

- Jeg er både glad og stolt over valget, som sikkert oppleves kontroversielt av enkelte. Men et poeng er at norsk musikk også selger billetter, norske artister trekker publikum. I et stort antall. Så hvorfor ikke gjøre en ren norsk festival når man først skal feire Norwegian Wood?, sier Svein Bjørge.

- Norwegian Wood er en legendarisk festival med en fantastisk booking-historikk. Midt i Oslo ligger denne unike perlen av en konsertarena. Jeg tror folk kommer til å møte opp i hopetall!, fortsetter Bjørge.

Norwegian Wood – det ligger i navnet; koblingen mellom musikk og norsk natur. Lyden som strømmer fra Frognerparken og inn i andre parker, i gatene, inn i byleilighetene, er et sikkert sommertegn i Oslo.- Det skal bli stort å få spille på en scene som har sendt ut så mye legendarisk og levende musikk, sier Kari Bremnes.

Foreløpig program:

Torsdag 15. Juni: Susanne Sundfør, Jaga Jazzist, TBA

Fredag 16. Juni:OnklP & De Fjerne Slektningene, Raga Rockers, Oslo Ess, Klovner i Kamp

Lørdag 17. Juni: deLillos (m/gjester), Kari Bremnes, TBA, TBA