Det amerikanske folkrock-bandet slapp i 2008 sitt selvtitulerte debutalbum som raskt mottok internasjonal annerkjennelse og toppet flerfoldige lister inkludert Rolling Stone Magazine og Pitchfork for beste album. Det solgte til gull i Nord Amerika og platina i både UK og Australia. Oppfølgeren «Helplessness Blues» (2011) mottok tilsvarende ovasjon og landet bandet en GRAMMY-nominasjon.

De har tidligere besøkt Norge flere ganger. I 2011 sto de på scenen på Øyafestivalen hvor både VG, Dagbladet og Dagsavisen rullet terningkast fem. Samme år var de tilbake, og inntok et utsolgt Sentrum Scene, hvor Gaffa ga de fem av seks stjerner og skrev «Fleet Foxes består av uhyre flinke, samspilte musikere, som greier å gjenskape et krevende lydbilde i livesetting».

16. juni slipper de nytt etterlengtet album, «Crack Up», og i mars ga de ut låten «Third of May / Ōdaigahara» - en nesten ni minutter lang låt som er drevet av piano, tolvstrenget gitar, strengkvartett og Fleet Foxes varemerke; glitrende harmonier.Alle de elleve låtene på Crack-Up er skrevet av Robin Pecknold. Albumer er co-produsert av Pecknold og Skyler Skjelset, hans bandkollega, samarbeidspartner og barndomsvenn. Musikken på Crack-Up er spilt inn på forskjellige lokasjoner rundt om I USA mellom juli 2016 og januar 2017: Electric Lady Studios, Sear Sound, The Void, Rare Book Room, Avast, og The Unknown. Phil Ek har mikset albumet i Sear Sound, mens det ble mastret av Greg Calbi i Sterling Sound.

Rykende fersk albumtrailer:Sentrum Scene – Tirsdag 5. desember Billetter i salg fredag 7.4 kl 10.00.