Foto: Pernille Sandberg

– Jeg gleder meg fryktelig til å slippe ny musikk igjen. Med ”Higher Love” har jeg staket ut en litt ny musikalsk kurs, og det har vært en spennende og veldig morsom prosess, sier Emile selv.

Låta er produsert av Eivind Helgerød, og co-produsert av Nicolay Svennæs Tangen, Anders Opdahl og Aksel Axxe Carlson.Emilie Nicolas gjorde seg for alvor bemerket på den norske musikkscenen med albumdebuten Like I'm a warrior i 2014. Albumet gikk til topps på VG-lista, ble kåret til årets beste norske album av Aftenposten og Emilie hentet hjem to Spellemannpriser, i kategoriene "Årets nykommer" og "Årets popsolist".

I kjølvannet av det vellykkete albumslippet, turnerte hun både i Norge og Europa og ble av mange omtalt som et av våre aller fremste og mest spennende pophåp. Så ble det stille fra Emilie. Som følge av sykdom ble hun nødt til å ta en pause fra musikk og rampelys. Nå er hun endelig tilbake med full musikalsk kraft, og 25. mai slipper hun sitt andre album Tranquille Emile – men først altså, "Higher Love".