Foto: Jørgen Nordby


Bernhoft og hans faste band The Fashion Bruises er nå ute med singelen California, hvor han åpner seg om hvordan det er å føle at drømmer ser ut til å brenne opp. Låten er den andre singelen ut fra albumet Humanoid som kommer i august, og er skrevet sammen med Ketil Jansen fra Lemaitre.

- Jeg har hele livet hatt en dragning vestover. I låta 'California' forteller jeg om hvordan den tiltrekninga har fått seg noen alvorlige knekker de siste par årene, om hvordan mine og manges drømmer ser ut til å brenne opp. Det er mye alvor, med afrobeat på, sier Bernhoft selv om låten.

Det nye albumet består av låter som er hakket mer up-beat enn tidligere materiale, og har anslag av ren rock, uten at Bernhoft vil gi det stempelet «retro». Denne gangen har The Fashion Bruises vært med på innspillingen av albumet, og prosessen har foregått mer eller mindre live.

Bernhoft spiller flere steder i Norge i sommer - deriblant Vervenfestivalen i Horten, Wrightegaarden i Langesund og Månefestivalen i Fredrikstad, for å nevne noe. Det blir også flere konserter i USA, før Norgesturneen starter i Sandvika i september.

Finn en fullstendig konsertoversikt HER.