Foto: Greg Williams

Etter to filmtrailere med flyktige avdukinger av instrumental-partier, og dagens slipp av låten «Suspirium», kan det endelig bekreftes - Thom Yorkes «Suspiria (Music For The Luca Guadagnino Film)» slippes fredag 26. oktober via XL Recordings / Playground.

«Suspiria» består av 25 originalkomposisjoner av Thom Yorke laget for Luca Guadagninos nytolkning av Dario Argentos horror-klassiker fra 1977. Albumet er en blanding av instrumentaler laget til scener i filmen, tema-stykker og interludes - i tillegg til mer tradisjonelle låtstrukturer med Yorke på vokal, som på «Unmade», «Has Ended» og ikke minst «Suspirium», albumets første singel som inneholder temamelodien som går igjen gjennom hele filmen og filmmusikken.

I og med at det å lydsette en skrekkfilm åpnet opp for helt nye utfordringer og muligheter for Yorke, skiller «Suspiria» seg betraktelig fra hans tidligere utgivelser. Piano/vokal-ballader, Krautrock-aktige synth-verk inspirert av filmens setting i Berlin 1977, lag på lag-vokaler, og melodier som formidler frykt, lengsel og melankoli kombinert, for å skape et kaotisk, men sammensatt musikalsk verk.

«Suspiria» er skrevet og arrangert av Thom Yorke, innspilt og produsert av Yorke og Sam Petts-Davies. På albumet finner vi også London Contemporary Orchestra and Choir, Noah Yorke på trommer på «Has Ended» og «Volk», og Pasha Mansurov på solofløyte på «Suspirium».

«Suspiria (Music For The Luca Guadagnino Film)» slippes på digitale plattformer, på dobbel rosa gatefold vinyl, og på dobbel-CD.