Den norske regissøren Kasper Häggström har laget musikkvideo til Radiohead-låten «If You Say the Word». Dette er en tidligere uutgitt fra det kommende trippelalbumet KID A MNESIA.

I anledning 21års jubileum for Radioheads fjerde og femte studioalbum slippes nå de legendariske albumene Kid A og Amnesiac med en eksklusiv samling som aldri tidligere har vært utgitt, alternative versjoner av flere kjente låter fra de to nevnte albumene.Oslobaserte Kasper Häggström har laget musikkvideo til en av to uutgitt låtene som slippes med albumet. Se «If You Say the Word» over.

Vi har tatt en prat med regissøren:

Gratulerer med å lage musikkvideo for et av verdens beste band! Hvordan fikk du det oppdraget?

Takk! Enkelt forklart så fikk produsenten i selskapet som representerer meg i London (Object&Animal) vite at det lå et Radiohead-prosjekt i luften så han fikk overtalt plateselskapet deres til å la meg pitche på den.

Fortell litt om idéen og innspillingen. Var bandet involvert i dette?

— Bandet hadde ingen føringer kreativt så jeg hadde kun sangen å jobbe etter. Jeg presenterte tre veldig forskjellige konsepter til plateselskapet som mente at denne kom til å falle mest i smak.

— Etter det skrev jeg et litt mer utfyllende manus som ble godkjent av bandet (primært Thom Yorke og Colin Greenwood) et par dager senere. Så hadde vi ca to uker til å samle crew og finne skuespillere før jeg fløy over til London med min filmfotograf, Daniel Voldheim.

— Selve innspillingen foregikk over to veldig hektiske dager i London og på en gård et par timer utenfor London, forteller Kasper til Musikknyheter.no

Radiohead. Foto: Navn John Spinks


Hva handler videoen om?

— Foruten om den mest banale forklaringen av det som fysisk skjer i filmen, liker jeg at publikum er åpen for å trekke konklusjoner og tolke symbolikken selv. Personlig liker jeg videoer som er lette å forstå konseptuelt, men som kan ha forskjellige meninger basert på hvem som ser den.

— En video som gjør dette glimrende er Jonathan Glazer’s ‘Rabbit in your headlights’ av UNKLE og Thom Yorke.

— Når det er sagt ser jeg at mange trekker paralleller mellom konseptet i videoen og det faktum av at folk blir tvunget tilbake på jobb etter Corona. Noe jeg i og for seg synes er en fin konklusjon.


Hva er ditt forhold til Radiohead fra før?

— Det er uten tvil mitt absolutte favorittband. Både som band og individuelle solokarrierer. Spesielt Thom Yorke, Atoms for Peace og Jonny Greenwoods filmmusikk.


Beste Radiohead-låt?

— Det endrer seg hele tiden, men ‘Reckoner’ og ‘Weird Fishes’ er de jeg oftest går tilbake til.

Du har bl.a. laget noen musikkvideoer for bl.a. Kelly Lee Owens. Hvilke andre musikkvideoer har du gjort?

— Jeg har ikke laget så mange videoer egentlig. Denne er min femte offisielle musikkvideo. Utenom Kelly Lee Owens har jeg laget én video for et britisk band som heter Flyte og én nedklipp av en 60 minutter lang video som ble spilt i bakgrunnen under Lindstrøms Øyakonsert for tre år siden.Jobber du med noen nye prosjekter for tiden?

— Ikke for øyeblikket. Nå tenker jeg å vente litt og se om det skjer noe spennende i kjølvannet av denne.

KID A MNESIA slippes 5. november via XL Recordings / Playground.

kasperhaggstrom.com