Foto: Per-Otto Oppi Christiansen

Torsdag spilte thrashmetal-storhetene Slayer for et utsolgt Oslo Spektrum. Lovordene haglet i kombinasjonen med vemodigheten over turnees navn «Final World Tour». Bandets forhold til den norske fansen er sterkt og deres enorme popularitet i Norge gjør at de nå kommer tilbake for aller siste gang. Avslutningen skjer på Tons of Rock i Oslo 28. juni.

Les anmeldelsen fra forrige uke Slayer i Oslo Spektrum:
Den siste nostalgitrippen til helvete


Sammen med band som Metallica, Megadeth og Anthrax, regnes det Grammy-vinnende bandet Slayer som en av trashmetalens fire store. Slayer har vært med å forme sjangeren fra starten av åttitallet med klassiskere som «Reign in Blood», «South of Heaven» og «Seasons In The Abyss». Deres siste album «Repentless» (2015) fikk strålende kritikk. «Slayer slik vi aller helst vil ha dem: nådeløse og på hugget» skrev Aftenposten og trillet terningkast fem.

Bandet som definerte Norges største rockefestival.

-Når jeg tenker på Tons of Rock, så er Slayer det bandet jeg umiddelbart tenker på. Da vi startet festivalen var Slayer det første bandet vi ønsket oss, og jeg måtte klype meg i armen når vi presenterte dem som headliner første året. At vi nå 6 år senere skal gjøre den siste Slayer konserten på norsk jord er helt uvirkelig. Det er selvsagt vemodig å se metalens kanskje viktigste band takke for seg, men ikonene Slayer avslutter definitivt på topp. Det er duket for en historisk avskjed på Ekeberg, sier en stolt bookingsjef Jarle Kvåle.

Da Slayer spilte på Tons of Rock i 2015 tronet de øverst på plakaten. I 2019 deler de plassen med KISS, Def Leppard, Volbeat, Dream Theater, Mayhem, Gluecifer + mange flere. Ekeberg i Oslo helgen 27. – 29. 2019.