Oslo Jazzfestival tjuvstarter årets festival allerede i juni med en meget eksklusiv konsert: Kamasi Washington på Sentrum Scene.
Kamasi Washington er uten tvil et av de aller største navnene på den internasjonale jazzscenen for øyeblikket. Mye av grunnen til dette er at han har hatt en unik evne til å bringe sin ambisiøse og grandiose instrumentaljazz langt utenfor etablerte jazzkretser. Dette har ført til at han har spilt på store festivaler som Coachella, Glastonbury, Fuji Rock, Bonnaroo, Primavera og Øyafestivalen.

Washington springer ut i fra et åpent og søkende musikkmiljø i Los Angeles der musikerne fra en dag til en annen glir sømløst mellom hiphop, elektronika og jazz. Han har spilt med musikere som Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Thundercat, Flying Lotus, Ibeyi og Herbie Hancock, men har utviklet et eget og distinkt sound.

I Kamasi Washingtons musikalske univers er artister som Pharoah Sanders og John Coltrane ledestjerner. Du hører store doser soul-jazz og afro-futurisme, noe som unektelig fører tankene til 70-tallet. Likevel fremstår ikke Washington som retrofetisjist, og musikken føles både relevant og dagsaktuell. Hans siste dobbeltalbum «Heaven & Earth» låter akkurat like stort som tittelen indikerer. Albumet ble kåret til årets beste av musikkmagasinet Mojo og var å finne på en rekke andre årsbestelister ved utgangen av 2018.



Sentrum Scene | Mandag 3. juni. Billetter i salg fredag 1. februar kl. 10.00.