Ikoniske Pet Shop Boys legger i vår/sommer ut på sin første greatest hits turne noensinne. En lang rekke av store arenakonserter, blant annet i 02, London, Mercedes Benz Arena, Berlin og Globen, Stockholm, avsluttes med en festival-overraskelse: OverOslo fredag 19. juni!

Duoen Neil Tennant og Chris Lowe får en stor jobb med å plukke blant sine største hits. Karrieren som startet i 1981 har resultert i historiske salgs- og lyttertall: 42 topp-30 singler/22 topp-10 singler i Storbritannia. Med angivelige 100 millioner album i samlet salg er det vanskelig å argumentere mot Billboard som kåret Pet Shop Boys til historiens mest innflytelsesrike og betydningsfulle artister i sin sjanger.
Pet Shop Boys ser fortsatt fremover og har siden 2010 sluppet tre kritikerroste album. Et nytt album – «Hotspot» - er annonsert 24. januar 2020.

Les også: Pet Shop Boys slipper ny låt med Years & Years

Men fredagskvelden 19. juni - høyt over hovedstaden - skal altså i sin helhet vies de største klassikerne: «Always On My mind», «It’s A Sin», «West End Girls», «Go West» osv.

Lars Petter Fosdahl, arrangør OverOslo: «Neste sommer er tiende gang vi arrangerer OverOslo og vi kunne egentlig ikke ønske oss noen bedre jubileumspresang. Pet Shop Boys har stått høyt på ønskelista vår i mange år og det er jo veldig stas at OverOslo nå oppfattes som en aktør det er verdt å legge turen innom, selv for en verdensartist på en stor arenaturne.»

«Dette blir en månelanding for oss, både artist- og produksjonsmessig. Pet Shop Boys er like ambisiøse i forhold til visuell produksjon som lyd, men det gjør jo besøket bare enda mer inspirerende. Det vil bli helt spesielt å presentere dette på toppen av byen, på grensen til Marka.»

«Billettsalget til 2020 har vært rekordraskt. Lørdag 20. juni er allerede utsolgt og torsdag 18. juni som ble sluppet i forrige uke kommer ikke til å være i salg lenge. Salg til Pet Shop Boys og fredagen vår slippes mandag 18. november klokken 09.00.»