The Flaming Lips i tidsriktig bekledning

Foto: George Salisbury

Oklahoma-bandet The Flaming Lips er ute med ny singel. Flowers of Neptune 6 er sløy og psykedelisk både når det gjelder låttittel, musikk og tekstlig innhold, noe åpningslinjene understreker kraftig:
«Yellow sun is going down so slow/doing acid and watching the light-bugs glow/ like tiny spaceships in a row/ is the coolest thing I’ll ever know».

I videoen ser vi frontmann Wayne Coyne drapert i det amerikanske flagget i ulike settinger. Noen ganger inni den karakteristiske ballongen foran en brennende åker, andre ganger uten ballong med en blodrød solnedgang i bakgrunnen eller foran et leirbål i natten. Wayne Coyne har brukt ballongen til crowd-surfing før og den burde være velkjent for svorne tilhengere av bandet.

I følge Coyne er låten delt inn i tre seksjoner som hinter om at det er en eldre person som ser seg tilbake og reflekterer over levd liv og lærdommen fra det han har opplevd. Samtidig som vedkommende får panikk når han innser at han snart skal bli ett med verden.

Kacey Musgraves bidrar med vokalharmonier på låten som er skrevet av Wayne Coyne og Steven Drozd. Låten er gitt ut på Bella Union og videoen er filmet rundt hjembyen Oklahoma City. Sjekk ut videoen og få en psykedelisk start på sommeren!
Hjemmesiden til The Flaming Lips