Luke Elliot. Foto: Jørn Veberg

Andre uken i juni legges det ut fem strømmekonserter i Koroneserien (tidligere Koronerulling) som strømmes på Facebook og YouTube.
Disse fem konsertene skal bli fem vinylplater, og om du vil sikre deg et eksemplar av disse godbitene, må du være lynrask!

Det er nemlig kun mulig å bestille hver av dem i en begrenset periode, og opplaget blir det antallet som er bestilt i løpet av de 24 timene. Vinyltrykkeriet Coastal Town Records i Egersund står for produksjonen. .

Salgslinken på bigdipper.no åpner samme dag konserten strømmes kl. 20.00. Konserten starter kl. 21.00. Alle som bestiller plata før konserten er over, vil motta et signert eksemplar. Om man bestiller de neste 22 timene, får man et usignert eksemplar. Om man ikke bestiller plata innen 20.00 dagen etter, vil det aldri bli mulig å skaffe seg plata!

Her har du listen med artister og hvilket album de spiller inn:

Ikke Bare Bare Egil Band Band feat. Lars Lillo-Stenberg «deLillos-kritiske sanger»
(Strømmes fra Sentralen 10.6. kl. 21.00)

Bare Egil mot Lars Lillo-Stenberg. To giganter møtes til dyst. Rocke-Oslo kan fra utsiden virke som en slags harmonisk Kardemommeby hvor alle kjenner alle, man hjelper hverandre og vil hverandre vel. Men under overflaten koker det. Det er mange usynlige og godt skjulte konflikter og skillelinjer mellom så vel band som enkeltpersoner. Få av disse skillelinjene er bitrere enn kampen mellom «Bare» Egil Hegerberg og Lars «deLillo» Stenberg. Som en norsk utgave av krigen mellom Blur og Oasis er dette en konflikt som går svært langt tilbake i tid. Røttene kan spores helt tilbake til 2016 da deLillos ga ut «Aldri Epleslang» på plata Peiling på seiling. Dette var en sang med et innhold «Bare» Egil reagerte sterkt negativt på, og han har siden hatt minimum én deLillos-kritisk sang på hver plate han har kommet med. Det har vært «deLillos og jeg er uenige» på mesterverket «Jo!» fra 2017, «Hei, hei! deLillos hold opp med det!» fra plata Null (2019). deLillos har på sin side tilsynelatende avholdt seg fra å svare, noe som inspirerte låta «deLillos og jeg har en enveiskrangel» fra Norge på kryss og tvers volum 4 (2019). Nå skal imidlertid endelig krangelen løftes ut i det offentlige rom og over i et oppgjør mann mot mann, så får vi se hvem som blir stående til sist. Egil har fått med seg sitt Ikke Bare Bare Egil Band Band til å spille en konsert hvor alle hans deLillos-kritiske sanger skal fremføres i kronologisk rekkefølge. Og Lars Lillo-Stenberg har sagt seg villig til å være til stede og spille de sangene som trengs for å belyse historien, og kanskje også komme med et motsvar hvis situasjonen skulle tilsi det. Seansen vil bli spilt inn på plate og komme ut med det samme. Dette blir et dokument med stor historisk interesse og det vil bli et av de største klenodier, ikke bare i norsk rockehistorie, men i verdenshistorien.

Hilma Nikolaisen «Limbo Jives»
(Strømmes fra Sentralen 11. juni kl. 21.00)

Så tidlig som sent nittitall frekventerte Hilma Oslo-klubber som So What! og Elm Street med kultbandene Umbrella og the Loch Ness Mouse. Senere sluttet hun seg til bror Emils Serena-Maneesh, et av norsk musikks mest innflytelsesrike band det siste tiåret. Her var Hilma et bærende element i det musikalske uttrykket, formidlet gjennom konserter over hele verden, og ble et mye omtalt, nesten ikonisk innslag i det visuelle uttrykket.
I 2016 ga hun ut debutalbumet Puzzler og to år etter kom Mjusic ut. At årene i Serena-Maneesh har lekket noe inn i uttrykket er det liten tvil om. En sans for sonisk variasjon, detalj og rikdom i stemning, med mørkt og lyst balansert opp mot hverandre. Men dette er på hennes premisser. Den unike vokalen og styrken i låtene er hennes egen, og uttrykket er overraskende, velutviklet og ambisiøs popmusikk.
Låtene som blir med på plata er hentet fra begge hennes soloalbum, i tillegg til noe nytt.

Minor Majority Trio «The Other Foot – Live at Sentralen»
(Strømmes fra Sentralen 12. juni kl. 21.00)

Minor Majority debuterte med plata Walking Home From Nicole’s i 2001 og feirer tjue år som plateartister til neste år. Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back To Me», «(In That) Premature Way», «She Gave Me Away» og «Supergirl» var bandet med på å definere det første musikalske tiåret av totusentallet her hjemme. Bandet fikk også et solid fotfeste i Europa, spesielt i Frankrike og Tyskland, med albumene Up For You & I (2004) og Reasons To Hang Around (2006). For sistnevnte vant de også Spellemannsprisen i klassen for beste popgruppe i 2006. I løpet av karrieren har Minor Majority spilt mer enn 700 konserter over hele Europa. I 2019 ga bandet ut sin syvende plate Napkin Poetry til gode kritikker både her hjemme og i Europa.

På konserten spiller de som trio og her dukker både gamle hits og nye favoritter opp. De spiller inn litt mer og plukker ut det som funker best.

Luke Elliot «Live in Oslo»
(Strømmes fra Sentralen 13. juni kl. 21.00)

Singer - songwriter Luke Elliot leverer knallsterke låter som perler på en snor og har siden debutalbumet gjort seg kjent som en fengslende live artist med jordnær og stilfull musikk.

Den melankolske piano-rockeren blir ofte sammenlignet med store navn som Jerry Lee Lewis, Nick Cave, Tom Waits, PJ Harvey og Bob Dylan – og det med rette.

Debutalbumet Dressed for the Occasion tok oss med storm, det etterlengtede andrealbumet The Big Wind har fått stående ovasjoner fra hele verden. «En umiddelbar klassiker» (6/6 i Dagbladet) og Album of the Month i franske Rolling Stone Magazine for å nevne noen. På albumet har han latt seg fascinere av Irlands beryktede katastrofale vindstorm i 1839, som har blitt foreviget i poesi og prosa under tittelen "The Night Of The Big Wind". Stormer kan også oppstå i privatlivet, og i skriveprosessen befant Luke Elliot seg i en malstrøm av hendelser både på personlig og profesjonelt plan. På dette albumet spiller han først og fremst nye låter, men også den gamle slageren «Benny’s A Bum» har fått plass. På plata spiller han med Haldens store sønn og multiinstrumentalist Freddy Holm, Omar Østli, Njål Uhre Kiese og Ivar Myrset Asheim.

Lars Lillo-Stenberg «From the Beginning»
(Strømmes fra Lars’ loftsleilighet 14. juni kl. 21.00)

Da Lars Lillo-Stenberg ble spurt om å være med i denne LP-serien, poppet det opp tre vidt forskjellige konsepter. Velg dere, sa han. Vi skal ikke røpe de to andre, for de dukker sikkert opp med tider og stunder, men vi falt på at det fineste alternativet var at han spilte sanger han likte godt som barn og ungdom og som han liker å spille for seg selv på gutterommet. Og med et sånt utgangspunkt, måtte nesten gutterommet være åstedet for innspillingen også.

Med kun kameramann Ivar Mykland og lydguru Asle Karlstad tilstede, blir albumet spilt inn i ett strekk. Pratingen i mellom blir luket bort, og det er kun disse unike sangene fra 1968-1977 som blir med på plata.