Det er virkelig godt å komme i gang med planlegging og programmering av Øya 2021. For ikke lenge siden offentliggjorde vi de første navna til neste års Øya-plakat. Bekreftelsene fortsetter å renne inn på kontoret, både artister som skulle ha spilt i 2020 og helt ferske bookinger, melder Øyafestivalen.

I dag er tre norske navn klare. Signe Marie Rustad, The Switch og Tøyen Holding skal skape liv i Tøyenparken.


SIGNE MARIE RUSTAD

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte Signe Marie Rustad fra Elverum for alvor bølger med sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016). I 2019 kom det tredje albumet When Words Flew Freely, produsert av Kenneth Ishak. Det ble av flere utropt til årets norske album. Dagbladet, Klassekampen, Erik Valebrokk og Musikknyheter er bare noen av de som har uttrykt voldsomt begeistring.

Morgenbladet slo fast: - Uredd går hun til verks med tradisjonene, samtidig som hun tripper elegant over mange andre musikalske bedd på veien.

Hun mottok Spellemann som beste tekstforfatter i 2019. Live har Signe Marie Rustad med seg et fantastisk band, som forsterker hennes låter ytterligere og bringer dynamikken fra platene til live på scenen. Vi gleder oss til å oppleve dette i den frodige Tøyenparken.THE SWITCH

Oslo-bandet The Switch har de siste par årene gitt ut to flotte album, Birds of Paradise (2019) og Macca/Jawaka (2020). Siden forrige gang de spilte i Tøyenparken har de mottatt en Spellemann. Det er omtrent ti år siden The Switch ble danna, og i 2014 albumdebuterte de. Etter foreløpig siste utgivelse skreiv Popklikk.no: - The Switch viser nok en gang at de er landets beste pop-band i den relativt åpne klassen!

Bandet driver med en sofistikert og uforutsigbar utforsking av elementer fra klassisk pop- og rockhistorie. Resultatet er moderne men med tydelige røtter. De er kjent for sine sterke melodier og gode arrangementer. The Switch fungerer like godt på trange klubbscener som ute i det fri, og låtene deres kommer til passe perfekt i en sommervarm park.
TØYEN HOLDING

Tøyen Holding ga i februar 2020 ut andrealbumet, ganske enkelt kalt Tøyen Holding 2. Bak navnet finner vi duoen Fredfades og Mest Seff. De platedebuterte i 2017, med ei skive som er full av beats gjort på gamlemåten, uten å låte gammeldags. Tekstene leveres med en stor porsjon humor. Det nye albumet er av dem selv beskrevet som «mer minimalistisk, mystisk og intelligent».

Dusken.no: - Skiva er full av lekre samples og nesten jazzete rytmer med lav bpm. Kombinerer du dette med med Mest Seffs rolige, men hardtslående bars backa opp av førstnevnte, har du oppskriften på hvordan Tøyen Holding bygger gode låter.

Alltid aktive Fredfades er kjent som DJ, produsent og platesamler. Han har samarbeida med Ivan Ave, Charlotte Dos Santos og vært involvert i ulike Mutual Intentions-prosjekter. Hans sans for soul og jazz skinner også igjennom i musikken til Tøyen Holding. De har sålangt gjort noen få konserter i de største norske byene, kvelder folk fortsatt snakker om med hektisk entusiasme. I august spiller Tøyen Holding virkelig på hjemmebane i Tøyenparken.
BEKREFTA ARTISTER TIL ØYAFESTIVALEN 2021 – flere offentliggjøres snart

Bon Iver (US) / AURORA / Kvelertak / Michael Kiwanuka (UK) / Emilie Nicolas / Bikini Kill (US) / Sondre Lerche / Signe Marie Rustad / The Switch / Kamara / Musti / Tøyen Holding

Refusjonsgaranti! Det er trygt å kjøpe billetter til Øya 2021 - blir det ikke festival, får du pengene tilbake.