Embla and the Karidotters. Foto: Hakan Foss

Interstate Americanafestival for 3. gang på Vulkan Arena!

22. og 23. januar 2021 arrangeres byfestivalen på Vulkan Arena med Americana-musikk, fantastiske artister og festivalstemning innenfor gitte omstendigheter.

Dette året med noe begrenset kapasitet og en litt mindre line-up, men absolutt ikke noe dårligere enn tidligere, lover arrangøren.

- På Interstate 2021 får vi muligheten til å presentere noen av de ypperste americana (eller nordicana)-artistene Norge har å by på – og det blir helt fantastisk!

De to første artistene til lørdag er allerde klare. Fullt program slippes fortløpende.

LØRDAG 23. JANUAR:

Embla and the Karidotters – tidspunkt TBA

Etter 13 år som trommis for de innflytelsesrike indieheltene i Razika kan Embla Karidotter omsider dyrke sin livslange kjærlighet til country og americana med sitt nye soloprosjekt. Kompet av det suverene backingbandet The Karidotters har Embla nå flyttet seg fra bak trommesettet til fremst på scenen. Forestill deg at Lana Del Rey gikk country, at Patsy Cline lagde soundtracket til Twin Peaks eller at Orville Peck var en kvinne fra Bergen –enkelt, ikke sant? Inspirert av Dolly Parton, Townes Van Zandt, Charlie Rich og Roy Orbison passet ikke Emblas låter alltid inn i et band som opererte innenfor indie, ska og nyveiv. Men det er kanskje nettopp denne musikalske bakgrunnen som gjøre hennes variant av americana såpass unik. Etter å ha sunget noen countrycovere med husbandet til klubbkonseptet «Bergen Bonanza» i 2016 ble gnisten tent. Og da Razika bestemte seg for å ta en pause etter slippet av Sånn kjennes verden ut i 2018, begynte Embla for alvor å skrive låter. Det kan være skummelt å begi seg ut på egen hånd etter å ha spilt i band hele livet, men det bør ikke være noen sak når man ser hvem som er med på dette prosjektet. Det stjernespekkede bandet The Karidotters består av Marie Moe (Razika, brenn., Slomosa) på bass, Nils Jørgen Nilsen (Honningbarna, The Needs, Sløtface) på trommer, Tor-Arne Vikingstad (Sløtface) på gitar og Simen Følstad Nilsen (Aiming for Enrike) på lap steel. Kast stjerneprodusent Matias Tellez (boy pablo, girl in red, Sondre Lerche, Razika) inn i miksen, så snakker vi et relativt sterkt lag. Die With Your Boots On Records er utrolig stolte av å kunne introdusere Embla and The Karidotters, et nydelig tilskudd til den voksende Nordicana-scenen. Med låter om hjertesorg, drikking, kjærlighet og det å forlate hjembyen sin leverer de countrystemning med outsiderens blikk, inkludert solide doser twang og attityd.Bendik Brænne – tidspunkt TBA

Med det Spellemannvinnende debutalbumet «How To Fake it In America», gikk Bendik Brænne fra å være en anerkjent studiomusiker, til å etablere seg som en av landets mest spennende nye soloartister. Albumet var i tillegg til å vinne Spellemannpris, også nominert til Bendiksenprisen, og den hadde flere singler listet på norsk radio. Oppfølgeren «Do you know who I think I am» ble også nominert til Spellemann året etter, og singelen «Down the line» ble spilt mye på NRK P1.

For et drøyt år siden var Bendik Brænne igjen aktuell med «The last great country swindle» produsert sammen med alt-country-stjerna Daniel Romano, og i høsten 2018 slapp han sitt fjerde album «Benedictionary». Disse to albumene viser to sider av Bendiks musikalske virke, hvor den ene oser energi, backet av surf-punk-mariachi bandet «Los Plantronics», er den andre stillferdig og følsomt spilt inn av Bendik selv, alene i sin egen stue. Felles for disse platene er den mengden med ros de har fått fra musikkanmeldere. «The Last County Swindle» stakk av Spellemannspris, og «Benedictionary» toppet flere lister over fjorårets beste norske utgivelser! I høst slapp han «Personal Best?» som har mottatt en haug av lovord.

Kapasiteten på konserten blir 200 personer, det blir sittende konsert med god plass mellom bordene og bordbestilling.