Den norske americana-scenen har sett en eventyrlig fremgang i løpet av det siste tiåret og mange artister og band har markert seg både i Norge og internasjonalt. Felles for de etablerte og kjente navnene er at de er akkurat det – etablerte, men hvor blir det av etterveksten? En som er klar for å vise at det er en ny generasjon på vei er 22 år gamle Ingvild Flottorp fra Åmli.

«(At Least I Got To) Stay Around» er andre singel fra Flottorps kommende debutalbum.. Det er en spretten americanalåt med et alvor i bunn. Flottorp sier selv at den handler om hvordan man kan akseptere å henge med feil folk – som svikter eller skuffer deg – fordi de er kule eller har en form for status.Med «nordicana-royalty» i familien var det bare et spørsmål om tid før Ingvild også begynte å sysle med musikk. Søsknene Johanne og Tobias spiller sammen i Ruby Red & the Moonshine Brothers og Johanne spiller også i The Northern Belle. Eplet har i dette tilfellet ikke falt fryktelig langt fra stammen, men Ingvild har altså valgt å ta plass fremst på scenen med egenskrevne låter, og med et svært kompetent band bak seg.

Med sin unike stemme, et sted mellom Iris Dement og en Kate Bush med countryknekk, er vokalen til Flottorp det første du legger merke til. Deretter, et band som bidrar med godt driv, smakfull musisering og nordikansk fingerspitzgefühl. Bidragsytere på plata inkluderer, i tillegg til en duett med Malin Pettersen, medlemmer fra The Northern Belle, Ruby Red & the Moonshine Brothers, Darling West, Orions Belte, boy pablo og Louien.

Flottorp henter inspirasjon fra artister som Alison Krauss, Joni Mitchell, Laura Marling og Emmylou Harris. Men en vel så viktig påvirkning på låtskriveren Ingvild Flottorp er hjemstedet Åmli. Selv om hun har flyttet til Oslo er bygda – som i tillegg til hennes egen familie, også har fostret opp Aslaksen-brødrene (Jonas Alaska og Thomas) – fortsatt en nøkkel i den kreative prosessen: «Åmli har hatt mykje å sei for meg, og for mi låtskriving. For meg er Åmli paradis på jord og eg reiser heim så ofte eg kan. Dei fleste ideane til låtene mine kjem medan eg går på Åmliheiane.»

«(At Least I Got To) Stay Around» slippes fredag 29. januar på Vestkyst Records.