22-årige Ingvild Flottorp kommer fra sørlandsbygda Åmli, som også er hjemstedet til Jonas Alaska. Blant de mange musikerne på hennes debutalbum It All Seems So Clear er storesøsknene Tobias Flottorp Heltzer (bass og gitar), som er produsent her, og Johanne Flottorp (fele), som spiller i The Northern Belle.

Hun har en søt og innsmigrende stemme som får meg til å tenke på Iris DeMent, mens musikken bør appellere til fans av Unnveig Aas og Malin Pettersen. Etter min mening er Ingvild Flottorps plate bedre enn det de to sistnevnte har utgitt. Ellers er Linda Ronstadt og nordicana ("norsk-americana") referansepunkter for musikken.

Plata rammes fint inn av det korte tittelkuttet, som både innleder og avslutter plata. Her er Flottorps instrument autoharpe i fokus. Så følger de to fengende singlene (At Least I Got To) Stay Around og I'll Be Alright.

Enda bedre er balladen Like You Used To Be, som har en elegant oppbygning, gitarsolo og mye steelgitar ved Øyvind Blomstrøm, som er mest kjent fra El Cuero og Orions Belte.Malin Pettersen korer på den sprudlende A Part Of Me, som er albumets høydepunkt sammen med countryrockeren In A Race.

Ellers har jeg stor sans for Not Anymore, som er en personlig, innsmigrende ballade med stemningsfull pedal steel, den dansbare "countryfesten" Would You Mind og den akustisk oppbygde balladen The Last One, som har koring ved Mari fra Darling West og massiv steelgitar.

Ingvild Flottorp har levert en overbevisende debut med It All Seems So Clear. En titt i coverheftet viser at tekstene er velskrevne og at musiker- og takkelista er skrevet på nynorsk. Men aller best er den innsmigrende stemmen og de uimotståelige melodiene.