Foto: Hogne Bø Pettersen


Molde-bandet Revolt har brukt Covid-19-tiden fruktbart og er i dag ute med en splitter ny låt kalt Giljotin.

Munnkurv


Giljotin handler om å ikke bli hørt, sier vokalist Ulrik Bolsønes.

— Den handler om en offentlig munnkurven vi alle er ment til a? bære. Gjennom historiske referanser til tidligere ydmykende og straffende ritualer og virkelighet, vil vi sette lys pa? sensuren som brukes for a? holde et samfunn i sjakk. Den eksisterte i middelalderen, i opplysningstiden og er fortsatt med oss i 2021.

Til scenen


I august går han og resten av bandet på scenen på Teatret Vårt i Molde. Men da som skuespillere. Da blir det nemlig premiere på stykket "Fra småby til Wembley."

Det var etter at fire av guttene i bandet spilte i musikalen "Hair" på musikklinja ved Molde videregående at teaterregissør Eldrid Schrøder Kvalvik så at guttene hadde et stort talent. At de alle spilte i samme band skjønte hun ikke før i ettertid, sier hun til Romsdals Budstikke.

Hun tok kontakt med dem og de var med en gang med på notene.

— Forestillingen handler om et band og musikernes indre liv og drømmene om å slå igjennom. Det blir en blanding av fantasi og inspirasjon fra virkeligheten. Musikken er det Revolt som står for, og det er Ulrik Bolsønes, Nikolai Gagnat, Emil Vold, Herman Jørundsønn Mjåseth og Sigurd Skjølberg som har hovedrollene.

Men dette er likevel ikke en forestilling om Revolt, selv om det fiktive bandet har de samme drømmene og ambisjonene som Revolt har.

Stygg andunge


Ulrik beskriver Giljotin er per dags dato den stygge andungen i Revolts neste album.

— Den skiller seg ut melodisk og lyrisk, og viser en side av Revolt som vi absolutt ikke er ferdig med a? utforske.

Men først blir det altså teater på sensommeren og EP til høsten.