Når bandet som har gjort stor suksess med låter om angst, kjærlighet, dop og død skal markere første album på seks år, så oppsøker de et av stedene i landet hvor det har vært mest angst, dop, død og kjærlighet. OnklP og De Fjerne Slektningene legger releasekonserten sin til den nedlagte institusjonen, Gamle Glittre Sanatorium og streamer den direkte på vier.live den 1. april.

Gamle Glittre Sanatorium i Nittedal ble opprettet som en statlig institusjon i 1925 og var et stort sanatorium for behandling av tuberkulose. Nå står lokalene tomme.

– Når koronaen gir oss muligheter til å løsrive oss fra å måtte stå på en scene for å holde konsert, så måtte det bli enten fra fengsel eller institusjon. Alle har oppført seg ganske ålreit i det siste, så det ble sistnevnte, sier OnklP.

– Veggene der har observert skjebner fra 1925 til bare noen få år siden. Det er nesten så jeg innbiller meg at de kan kore med på låtene våre. Men samme hvor mye tuberkulose som er blitt behandla der, så blir det kokobinge når vi legges inn, avslutter han.

Publikum kan forvente overraskelser i løpet av konserten
– Det er ikke bare vi som skal inn på institusjon. Det kommer til å dukke opp flere venner av oss. Hvem det er, hvilken låt de skal være med på og hva som feiler dem, er foreløpig hemmelig, sier Åsmund Lande.

– Vi jobber mye sammen med teamet i Vierlive og regissør Mattis Goksøyr for å lage noe helt unikt. Målet er at publikum skal synes dette er like så god, eller bedre, konsertopplevelse enn en tradisjonell konsert. Kanskje det blir en fast greie vi gjør hver gang vi slipper nytt album, avslutter Lande.

Konserten blir regissert av Mattis Goksøyr som også stod for regien på både konserten til Isah og Frida Ånnevik på vier.live i 2020 hvor sistenevnte konsert fikk terningkast seks i VG.

– Det er jo ekstremt gøy å få lage live-konsert med et av Norges beste live-band! Pandemien har resultert i mye dritt, men også sånne samarbeid som dette der symbiosen av live-konsert og musikkvideo blir noe helt unikt. Og for første gang med et rockeband som OnklP og De Fjerne Slektningene! Jeg vet jeg setter terskelen høyt for meg selv, men dette kan jo ikke bli annet enn jævlig bra!, sier Mattis Goksøyr, som selv er oppvokst i Nittedal, ikke langt unna institusjonen.

Konserten sendes live på vier.live den 1. april kl 20:00. Albumet til OnklP og De Fjerne Slektningene slippes dagen etter, den 2. april.

Billetter til konserten