Nøyaktig fire år etter OnklP og de fjerne slektningene slapp det selvtitulerte debutalbumet er det klart for Slekta fYRE. Albumet slippes i to deler, henholdsvis Mornings, som slippes nå 2. mars, og Nattings som slippes 11. mai. De omtaler selv låtene som hits og svisker jevnt fordelt på begge delene.

Mornings, som slippes nå på fredag, inneholder fire spor. Første låt er Lånt tid. Man kjenner umiddelbart igjen Slekta sånn vi kjenner dem fra før. Med en gang jeg hører den får jeg følelsen av å ha hørt låta før. Den er fengende, og jeg regner med den vil bli godt mottatt av Slekta-fansen.

Låt nummer to, Kommer ikke hjem, ble sluppet som singel i slutten av januar. De har med seg Pant, fra Herreløse, som gjest på låta. Det er ikke en låt jeg falt for umiddelbart ved første gjennomhøring, men etter å ha hørt på den flere ganger har jeg begynt å få mer og mer sansen for den. Den har et særlig fengende refreng, og jeg liker spesielt godt det siste minuttet på låta, som er i kjent Slekta-stil.

«Kommer ikke hjem / Sier aldri fra / Røper ikke hvor jeg er / Tenker ikke dra »

Skrevet i stein har Slekta fått med seg Jaa9. OnklP og Jaa9 har laga musikk sammen siden de møttes på starten av 2000-tallet. Først i rapkollektivet Dirty Oppland og senere som duo. Jaa9 har vært en ganske selvskreven gjest på mange av konsertene til Slekta, og kjenner bandet godt nå. Man merker dette når man hører på låta, for alt sitter som støpt. De første gangene jeg hørte på låta syntes jeg likevel den var litt intetsigende og kjedelig, og jeg glemte den så fort jeg gikk videre til neste låt. Etter å ha hørt på den et stort antall flere ganger har jeg endret mening, og nå liker jeg låta og synes den er fengende. Det var rett og slett en låt som trengte å vokse på meg.

Sist ute på Mornings er Forbuden frukt. Jeg synes den er noe annerledes enn det andre Slekta har gitt ut, og jeg klarer først ikke helt bestemme meg for om det er bra eller dårlig. Etter å ha hørt på låta flere ganger, liker jeg den bare bedre og bedre. Etter hvert tar jeg meg i å synge med på refrenget også, og kan konkludere med at det er bra.

«Jeg vet at det blir drama når jeg ser deg / Jeg vil bryte alle regla med deg»

Ved første gjennomlytting av disse fire låtene var jeg ikke overbevist, men låtene har generelt sett vokst seg mer og mer på meg for hver gjennomlytting. Overgangene mellom låtene er gode. Etter å ha hørt de en mengde ganger nå, kjenner jeg at dette er noe jeg liker. Ikke minst, jeg gleder meg til de neste låtene slippes i mai.

Mornings slippes foreløpig kun digitalt. De som vil ha låtene i fast format må vente til mai, og vi får hele fYRE. Det blir slippfest på Loppen i Christiania, København, på selveste 17. mai.