Foto: Per-Otto Oppi Christiansen

Gary Numan tilbake til Oslo neste år. En av de viktigste og mest innflytelsesrike artistene vi kjenner inntar John Dee for en intimopplevelse den 30. mai 2022, og det med et helt nytt album i sekken!

De siste gangene Gary Numan besøkte Norge, solgte han ut Parkteatret og besøkte Rockefeller bare noen måneder senere.

Han er en av synthpopens store pionerer, kjent for klassikere som «Cars» og «Are ‘Friends’ Electric?». Nå slipper han sitt nye album «Intruder» 21. mai 2021.

«Intruder» er Numans attende (!) soloalbum og følger opp «Savage: Songs From A Broken World» som kom i 2017. Der «Savage» skildret en dystopisk fremtid påvirket av global oppvarming, fremstiller «Intruder» en filosofisk vinkling av samme historie.

«Climate change is the undeniable sign of the Earth saying enough is enough, and finally doing what it needs to do to get rid of us, and explaining why it feels it has to do it. The planet can only survive by purging its inhabitants” – Gary Numan

Numan slo gjennom i bandet Tubeway Army, som med sin Bowie-, Eno- og Kraftwerk-inspirerte debut tydelig viste Numans fascinasjon for det elektroniske lydbildet. Med andrealbumet «Replicas» kom gjennombruddet med hiten «Are ‘Friends’ Electric?». Albumet landet en førsteplass på de britiske listene og satte Numan på kartet for godt.

«Selv om mange av låtene er eldre av dato, er de nøysomt oppdatert for å passe inn i Numans moderne lydbilde. Hitene Cars og Are Friends Electric? låter fantastisk og går sømløst sammen med de nyere låtene som blir spilt» - Musikknyheter (som gav karakteren 9/10)

Gary Numans innflytelse på musikkhistorien innen pop/synthpop, new wave, og goth har vært enorm, og langt utover den ikoniske låten «Cars», som også fikk god kommersiell suksess. Han var en av forgjengerne til new wave-bølgen, og hans mørke, paranoide og til tider kalde karakter i kombinasjon med det robotiske lydbildet satte spor i både metal- og rockesjangre i mange år framover. På slutten av 90-tallet hadde han fått en kultstatus der de nye alt rock-artistene covret ham og goth-miljøet så opp til ham som en slags mentor. Numan selv var mest opptatt av å lage musikk.

Vi ser frem til en kveld av de sjeldne med «Kongen av synthpop» på John Dee neste vår!

Billetter i salg via Ticketmaster fredag 28. mai kl. 11.30??