Johan Berggren. Foto: Gunnar Knutsen

Samtidig med by:Larm inviterer Rootsy til showcase på Thorvalds i Thorvald Meyers gate 78 på Grünerløkka. Vi får minikonserter med seks norske americana-artister: Rebekka Lundstrøm, Johan Berggren med band, Thorleif Bratval, Even Martinsen, Vegard Hertzberg og Rossman.

Arrangementet starter kl 17 med en prat med to av artistene, og første konsert er kl 18. Det er gratis adgang.

Om artistene:

Johan Berggren:
Og vi som husker sist gang, rett før lockdown, så fylte Berggren og bandet Thorvalds til randen! Etter det er det blitt Spellemannsnominasjon for albumet "Lilyhamerciana", mange mil, konserter og festivaler - tross pandemi. Og det nye albumet "Ei hytte foran loven" har satt "country på norska" på kartet!

Rossman:
Med frynsjakker og munspill kom Rossman inn fra vest på den norske Amerikana-scenen som en imponerende ordsmed og lyriker med poetisk teft. 3. september kom albumet “Akkurat passe ødelagt” og tilbakemeldinger som "The Band, Lowell George og Jærrock” er bare å ta til seg.

Thorleif Bratval:
Den 21-årige viserockeren Thorleif Bratval debuterte i fjor høst med albumet “Sjelefred”, siden den gang sagt opp jobben som fører av Oslotrikken, og signert med STAGEWAY - i godt selskap med artister som blant andre Odd Nordstoga og Darling West.

Even Martinsen:
Født og oppvokst i Oslo, skriver låter på godt og vondt, mens han vever inntrykk og ord til historier om det meste mellom himmel, jord, virkelighet og drømmer. Even Martinsen er godt plantet i det moderne americana-landskapet, med tydelige nikk fra hattebremmen til både blues og country.

Rebekka Lundstrøm:
Rebekka platedebuterte i mars 2020 med albumet «Carousel». Utgivelsen mottok strålende kritikker i utlandet så vel som i Norge. Debutalbumet «Carousel» ble tildelt respektable plasser på flere «årsbeste»-lister i 2020, blant annet hos Popklikk og Tom Skjeklesæther. Sistnevnte skjenket albumet 5 av 6 stjerner i Klassekampen!

Vegard Hertzberg:
En godt bevart hemmelighet på den norske Americana-scenen, noen av oss har fått med oss konserter med Vegard, et låtskriverprat, eller vet at han co-wrote tittelkuttet "Ei hytte foran loven" sammen Johan Berggren?
Vel, nå er hans første langspiller (!) klar, “Lediggang” hvor vi introduseres til Oslo etter stengetid, det blir nakent og rufsete, og helt i stil med en endeløs natt i Tigerstaden.

DjBethsy:
DjBethsy kommer og tar med seg skatter fra sin fantastiske country-samling. Det blir en herlig gumbo av tradisjonell country, 70/80-talls country-rock og selvsagt americana.