Foto: Cal McIntyre


22 år gamle Hannah Storm vokste opp i et musikalsk hjem i Oslo, og begynte å skrive egne sanger allerede da hun var sju år gammel. Etter å ha sunget i kor i 13 år, samt fullført utdannelse på musikklinja på Foss vgs, jazzlinja på Toneheim Folkehøgskole og ved LIMPI (Lillehammer Institute of Music Production and Industries), sendte Hannah ut noen demoer til utvalgte aktører i musikkbransjen.

Etter flere lengre opphold i Bergen (hvor hun også er tilknyttet Made Management) ble hun raskt en del av byens unge musikkmiljø, og begynte å samarbeide med etablerte artister, låtskrivere og produsenter som Sondre Lerche, Vetle Junker, Matias Tellez og Odd Martin Skålnes, folk som har jobbet med bl.a Aurora og Girl in Red.

Bergens-samarbeidet bar frukter musikalsk, og i mars 2021 gjorde hun Bergen til sin nye hjemby.

Høsten 2021 tok hun nye steg. Hun signerte platekontrakt med Petroleum Records og under bransjefestivalene Vill Vill Vest og Bylarm fikk hun både publikum, anmeldere og bransje til å måpe. Rett etter sistnevnte festival ble Hannah booket direkte til Øya 2022.

- Første gang jeg var på Øya var i 2012 og siden den gang ble det en drøm om å kunne få stå der selv og spille en dag, men ikke noe jeg faktisk trodde kunne skje. Så at den barndomsdrømmen faktisk blir oppfylt er og blir bare helt uvirkelig egentlig. Kommer sikkert til å gråte litt da for å si det sånn, sier Hannah.

Oslo-jenta nevner alt fra The Beatles, Queen og Frank Sinatra til
Susanne Sundfør, Amy Winehouse og Adele som inspirasjonskilder, noe som gir mening når man lytter til debutsingelen Stranger.

- Å lage musikk er min metode for å komme meg gjennom ting eller å få ut en viss følelse (…) Måten jeg kan få uttrykt meg gjennom musikken betyr veldig mye for meg, og å bare få det ut blir en slags terapi for hva enn som skjer i livet. Jeg tror også det er derfor det er så mye følelser i musikken min. Jeg har hele tiden likt å prøve ut nye sjangre, og jeg har sunget alt fra klassisk til musicals og jazz. Så jeg tror at alt dette på en eller annen måte kan høres i musikken min på forskjellig vis. Jeg liker at det er litt uforutsigbart!

Lytt til den flotte debutsingelen her: