Med jagerpilot-image og steampunk-appell spiller Siste Skvadron høytsvevende rock med norsk tekst. I dag slippes debutalbumet Symbiose.

Låtskriverne i bandet er Ask Riktor Johansen og Steffen Lindjak Riis som har kjent hverandre siden de delte rom på folkehøgskole. Deres musikalske forbilder strekker seg fra Beatles og Rolling Stones til Hellbillies og Turbonegro.
- Siste Skvadron skal være farlig gøy, sier medlemmene.
- En kombinasjon av at det skal være uberegnelig, prangende og med et realt spark av råskap.

- Vi har holdt på i flere år med tankene om å danne et band. Tilfeldighetene gjorde at venner av venner ble engasjert og gira, så i 2020 møttes en gjeng på øvingshotellet til første øving. Det smalt fra første sekund, forteller vokalist Steffen Lindjak Riis til Musikknyheter.

Senere samme høst dro bandet til Urban Sound Studios på Grünerløkka med produsent Thomas Wang.
- Det gikk veldig bra! Så vi tenkte å gi ut en EP. På våren søkte vi bandorg om støtte til å gjøre flere sanger, og heller gi ut et album. Det var drømmen, og det fikk vi støtte til! Våren 2021 fullførte vi innspillingen av resten av sangene. Så debutalbumet ble et faktum.

Etter slippet av deres første singel Du er naken kontaktet plateselskapet FAJo Music dem, og ville signere. Da gikk alt veldig naturlig mot album i 2022.- Låtskrivingsprosessen har bestått i at jeg og Ask Riktor Johansen på rytmegitar og vokal har komponert og skrevet tekster og tatt det med inn til fullt band med et større arrangement. Lyden vi ønsker å bringe er ganske svevende og merkbar livlig. Dyktige musikere som utfyller hverandre og leker.

- Vi må også takke vår produsent Thomas Wang. Han er en av de beste produsentene der ute, han har virkelig klart å fange lyden av vår visjon til dette bandet. Låtene er skrevet som en sammensmeltning av ulike elementer i rock hvor hardrock, punk, ballader og raprock også eksisterer. Vi må også berømme vår gjestevokalist Stine Førland som synger på avslutningssporet med sin store stemme.

- Vi har prøvd å gå høyt ut, og lage noe fengende og gøy. Og vi kan ikke få gledet oss mer til å få spilt det live når folk kan hoppe og juble med oss! Siste Skvadron skal være gøy, gladrock og show til folket, avslutter Lindjak Riis.

Fredag 25. februar spiller Siste Skvadron releasekonsert på John Dee.