Foto: Terje Dokken

Tons of Rock går hardt ut med det første slippet for 2023-utgaven, og slipper hele 15 navn i dag - inkludert noen av headlinerne. Her finner vi sterke navn fra Sverige, USA, Polen, Frankrike og Tyskland - i tillegg til legender fra Norge.

- Legender, idoler, og headlinere for flere generasjoner med rockefans! Publikum veit å løfte forventingene og med årets suksess-festival frisk i minne, jobber vi på for å overgå oss selv. Første slippet til neste års festival er fylt med favoritter. Pantera på Tons i Oslo er en drøm vi neste ikke trodde på selv. Deilig å være i gang igjen. Vi lover at dette kun er starten og at 2023 blir en ny festival for minneboka sier daglig leder og booking ansvarlig, Jarle Kvåle.

Svenske Ghost har hatt en rekordvekst som man ikke har sett av et band på flere tiår. Bandet favner generasjoner av rockefans og topper nå festivaler verden over. I juni topper de Tons of Rock plakaten i Oslo sammen med legendariske Pantera som spiller sin første eksklusive konsert i Norge på 23 år. 2 enormt sterke headlinere som vil følges opp av flere fremover. Men slippet stopper ikke der.

Franske Gojira ble tidligere i år flyttet fra Sentrum Scene til Spektrum og fortsetter veksten med å spille på Norges største festival neste sommer.

Amerikanske Clutch har en solid og trofast fanskare her til lands, og spilte nettopp for nok et utsolgt Sentrum Scene i Oslo.

Det er få navn som har en like voldsom og dramatisk historie som våre egne svartmetall-legender i Mayhem, og de kommer for sin ekslusiv enste opptreden i Norge i 2023 på Tons of Rock.

Apropos legender, polske Behemoth returnerer til Tons of Rock etter en maktdemonstrasjon på Sentum Scene i helgen, en konsert som var utsolgt måneder i forveien.

Nasjonalskatten TNT er gjenforent med Tony Harnell i spissen igjen, og Tons of Rock er stolte av å være første arrangør som presenterer TNT med One Last Tour. Og når man snakker om norske rockelegender - Stage Dolls er også klare for Ekebergsletta med det som garantert blir en hitparade.

Fra hjemlandet finner vi også Honningbarna, som ofte blir omtalt som Norges beste liveband. Et ferskere band som ikke er ukjent med samme beskrivelse dukker også opp - nemlig brenn. Sist, men absolutt ikke minst, av de norske navnene i dagens slipp, finner vi The Good The Bad and The Zugly.

Spiritbox gjør opp for fjorårets kansellering, og spiller endelig sin aller første konsert i Norge. Fra Canada kommer også veteranene i Voivod, med splitter nytt studioalbum i bagasjen.

De tyske powermetal-heltene i Powerwolf har 20-årsjubileum i 2023, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med at vi får feire sammen med dem.

Svenske Avatar kommer også med sin melodiøse death metal, og kompletterer det første artistslippet for 2023.

Komplett oversikt over de første navnene som er meldt klare til Tons of Rock 2023: Ghost, Pantera, Behemoth, Clutch, Gojira, TNT, Powerwolf, Mayhem, Stage Dolls, Honningbarna, Avatar, Spiritbox, Voivod, The Good The Bad and The Zugly og brenn.

Billettsalget starter fredag 11. november klokken 10.00