Kvelertak Foto: Anne-Marie Forker

Tons of Rock holder som lovet og serverer 15 harde pakker i førjulsgave til publikum. Under festivaltreet finnes amerikanske punkrockfavoritter, britisk metalcore-fenomen, trøndersk stjerneskudd på 13 år med internasjonal platekontrakt og ikke minst Norges største rockeband.

- Interessen for den norske rock- og metallscenen har aldri vært større. At vi for 2023-festivalen kan løfte et norsk band som headliner til en av Skandinavias største festivaler er historisk. Kvelertak er for oss et av verdens tøffeste liveband og det er stort å se logoen deres i lag med helter og legender som Pantera, Ghost, Nightwish og Gojira øverst på neste års plakat, sier presseansvarlig Lars Tefre Baade.

Kvelertak ga både Norge og resten av verden bakoversveis da de slapp debutalbumet tilbake i 2010. Siden da har det gått slag i slag for rogalendingene, som nesten uten stopp har vært på turné siden de startet opp. Vi vet at de kler en stor scene og stor lyd, og derfor er det ekstra stas å slippe de løs på det største vi har! I 2020 kom Kvelertaks fjerde album, og deres første med Ivar Nikolaisen på vokal. Hans andre prosjekt, The Good The Bad and The Zugly, er for øvrig blant navnene som allerede er offentliggjort til neste års program.
Tons of Rock blir ekslusivt og eneste konsert sommeren 2023 med Kvelertak i Norge.

Yngst på Tons på Tons of Rock
Og det er ikke bare i toppen Tons of Rock fyller på med norsk. Stort er det også at sjangeren har rekruttert nye unge talenter. Norges ferske stortalent «STORM», født i 2009, har på rekordtid blitt kjent på den norske metallscenen.

Karrieren startet i 2019 som duoen Snøstorm. I 2020 valgte artisten å gå videre med sitt nye bandprosjekt STORM. Leo Davadi Sundli som står bak artistnavnet, er klar for å sette norsk metalcore på kartet, og leverer en energibombe av en debut-EP med blytunge riff, brølende vokal, knallharde vendinger og hooks som fester seg ved første lytt.
August 2022 slapp han sin debut-EP, «Invincible», etterfulgt av en hardtslående musikkvideo som handler om å ikke la det vonde ta over. I 2023 er STORM nå bekreftet til Tons of Rock.

15 harde favoritter
Dagens slipp byr i tillegg på en solid haug med både norske og internasjonale navn, bestående av alt fra nyere navn til ekte legender.

Brightonbandet Architects har etter 10 albumutgivelser vokst seg til å bli et av de største i sin sjanger. Bandet har bevist for kritikere og fans at de kan spille alt fra knusende heavy metal til melodisk metalcore.
Britene sikter mot stjernene, og med albumet For Those That Wish To Exist briljerende på topplistene fyller de utsolgte arenaer over hele verden.

Max Cavalera og Soulfly til Tons of Rock.
Cavalera har holdt den brasilianske metalfanen høyt hevet helt siden den klassiske debuten kom ut i 1998. Fortsatt like suggerende, teknisk og primale leverte Max Cavalera, sønnen Zion og bassisten Mike Leon en sonisk kanonade med brutale Totem på Nuclear Blast i 2022. Neste sommer er de klare for Ekeberg.

Architects, Halestorm, Soulfly, The Dogs, Napalm Death, Bury Tomorrow, Candlemass, MCC, The Bronx, Vreid, Asking Alexandria, Fever 333 og Audrey Horne er alle meldt klare når Tons of Rock i dag igjen løfter på sløret.