Fredag 11. august får Tøyenparken besøk av den albumaktuelle trioen boygenius, som består av Phoebe Bridgers, Julien Baker og Lucy Dacus. I tillegg kommer det norske pophåpet Skaar.

Tidligere er Håkan Hellström, Lars Vaular, Caroline Polachek, Beharie, Snail Mail, Balming Tiger, Veps, Eirik Aas, Valkyrien Allstars, Daufødt og Malin Pettersen klare for fredagsprogrammet.

BOYGENIUS (US)

I 2018 ga Phoebe Bridgers, Julien Baker og Lucy Dacus ut en EP sammen, under navnet boygenius. Utgangspunktet var en gjensidig beundring for hverandres musikk, og et ønske om å lage noe sammen. To år etter fulgte trioen opp med et knippe demoer. Siden har de blitt stadig mer populære som soloartister og det er derfor ekstra gledelig med nyheten om at boygenius snart gir ut albumet The Record. Fire herlige smakebiter er allerede tilgjengelige. Forventningene til hvordan boygenius skal prege musikkåret 2023 er voldsomt høye, og i januar var de på forsiden av Rolling Stone.

Debut-EPen ble kåra til tredje beste utgivelse i 2018 av Under the Radar: - The sense of inspiration that is effused throughout will surely leave a legacy of bands that start in its wake.

Julien Baker og Lucy Dacus nådde et nye karrierehøydepunkt med soloalbumene Little Oblivions og Home Video i 2021. Phoebe Bridgers fikk veldig god mottakelse for albumet Punisher året før, og har i tillegg samarbeida med blant andre Bright Eyes, Taylor Swift, The Killers, SZA og The National.

Låtene de lager sammen som boygenius er fengende, melodiøse og nære på et tidløst vis. Vi veit det er mange som gleder seg til å oppleve dette live og vi er veldig stolte av å ha et av årets mest fantastiske samarbeid i Tøyenparken, skriver Øya om bookingen.

Det skal litt til for å gjøre det bedre enn dette:SKAAR

Hilde Skaar er som SKAAR i ferd med å vinne hjertene og øra til et stort publikum. Hun sto på terskelen til et gjennombrudd rett før pandemien, og nå ser det ut til at det endelig skal skje. Høsten 2022 varma SKAAR opp for Sigrid i London. I 2023 skal hun spille på store scener både her hjemme og ute i Europa, det siste som oppvarming for Tori Amos. Nylig imponerte hun under det store europeiske bransjetreffet Eurosonic i Nederland.

The Other Side Of Waiting kom ut i 2020, som førte til flere Spellemann-nominasjoner. Den ble fulgt opp med akustiske Waiting året etter. Nå er et helt nytt album i fullformat på vei og SKAAR er klar for Øya-publikummet i august.