Han blir kalt musikernes musiker, og har fått med seg et stjernelag bestående av Brynjar Leifsson (Of Monsters and Men), Thomas Järmyr (tidligere medlem i Motorpsycho og Årabrot) og Trondheim Solistene (16-personers strykeorkester).

Når bandet slowshift skal debutere på Øyafestivalen og Pstero, er det store følelser de skal gi publikum:

- Vi skal gi publikum en blanding av store, dramatiske og vakre melodier, med energiske beats og et overveldende sound, forteller Kristoffer Lo.

Lo, som er kjent fra Highasakite og Trondheim Jazzorkester, har brukt de siste tre årene på å skape sitt nye band. Han omtaler det som den beste musikken han har laget til nå.

Navnet fikk han hjelp av ChatGPT til å lage.

- slowshift ble til etter å ha drodlet med ChatGPT om hva som kunne være et passende navn for et band inspirert av Sigur Ros, Nine Inch Nails og Radiohead, som spiller musikk som til tider bruker lang tid på å utvikle seg, sier Lo.


Slått i bakkenProgram- og markedssjef for Øyafestivalen, Birgitte Mandelid, er imponert.

- Jeg var så heldig å få se dem på Trondheim Calling, på et lukket arrangement, og ble helt slått i bakken. Vi gleder oss stort til å gi den samme opplevelsen til publikum på Øya i august!

Bookingansvarlig i Pstereo, Kim Aasli, istemmer:

- Kristoffer informerte meg tidlig om prosjektet og jeg ble helt blåst av banen første gang jeg fikk høre noe av musikken. Det låter helt utrolig storslagent og flott! Når vi i tillegg vet at det er noen av Nord-Europas fremste musikere som står live på scenen så vet vi at Trondheims-publikummet har en skikkelig godbit å se frem til på Marinen i sommer!