Foto: Torgeir Rørvik


Fjoråret var travelt for Dagny. Etter to år med nedstengning og restriksjoner reiste hun på en utsolgt headlineturné med over 16 000 solgte billetter. Hun spilte festivaler som Slottsfjell, Bukta og Øya og i tillegg gjorde hun utsolgte konserter i Amsterdam, Berlin og London. Singlene Brightsider og Highs & Lows ble også sluppet før hun på slutten av året lånte bort stemmen sin på Kygos Lonely Together, en låt hun også var med og skrev.

Det meste tyder på at 2023 kommer til å bli et vel så begivenhetsrikt år. I løpet av sommeren spiller hun på mer enn 10 festivaler, i tillegg til å være support for Sting i Storbritannia, der hun også gjester Mighty Hoopla-festivalen i London. Før hun i høst gjør sin største konsert noensinne, i Oslo Spektrum, og fortsetter arbeidet med oppfølgeren til debutalbumet Strangers/Lovers.


Ny låt i dagI dag slipper Dagny første singel fra sitt kommende prosjekt. Heartbreak In The Making tar for seg den uforklarlige følelsen av å begi seg inn i et forhold med åpne øyne og armer. Og ikke bare finne en slags tilfredsstillelse i å ignorere alle røde flagg, men til og med akseptere og nesten omfavne konsekvensene (les: et knust hjerte), konsekvenser hun kunne se komme på flere mils avstand.

- Selv om du går rundt med denne følelsen i magen som sier at dette aldri kommer til å ende bra. Litt som når du står der og stirrer ned i den første tequilashoten ute på byen: du vet jo så veldig godt hvilken vei det kommer til å bære hen, men gjør det likevel, sier hun.

- Så du står der på kanten av stupet, føler på denne merkelige dragningen mot noe skjebnebestemt, kanskje til og med farlig, og likevel, så velger du å kaste deg ut i det. Og det handler ikke nødvendigvis bare om kjærlighet heller.Hittil har Dagnys musikk blitt strømmet over en milliard ganger, hun har blitt nominert til 6 Spellemannspriser, samarbeidet med Katy Perry, Ashnikko og Julie Bergan som låtskriver, og sluppet musikk med Kygo, Astrid S, Seeb, Steve Aoki, The Wombats og indiepop-bandet Crystal Fighters. Hiten Somebody fra debutalbumet Strangers/Lovers har over 85 millioner strømminger på Spotify alene.

LIVEDATOER 2023

4. juni - Mighty Hoopla, London, UK
9. juni - NEON Festival, Trondheim, NO
10. juni Vaulen Open Air, Stavanger, NO
16. juni Idyll Festival, Fredrikstad, NO
17. juni - Bergenfest, Bergen, NO
24. juni Bedfork Park, Bedford, UK (supporting Sting)
25. juni - Scarborough Open Air Theatre, Scarborough, UK (supporting Sting)
2. juli - Cardiff Castle, Cardiff, UK (supporting Sting)
3. juli - Hare & Hounds, Birmingham, UK (headline)
4. juli - The Piece Hall, Halifax, UK (supporting Sting)
7. juli - Stavern Festival, Larvik, NO
15. juli - Rootsfestivalen, Brønnøysund, NO
22. juli - Malakoff Festival, Norfjordeid, NO
29. juli - Q Stock festival, Oulu, FI
18. august - Alta Live Festival, Alta, NO
19. august - Parken Festival, Bodø, NO
27. august - Castle Park, Colchester, UK
2. september - Grenseløsfestivalen, Kirkenes, NO