Foto: Torgeir Rørvik


Å følge opp suksessen til det kritikerroste debutalbumet Strangers / Lovers har vært en stor oppgave for Dagny. Men nå, etter å ha rundet av 2023 med et fullsatt Oslo Spektrum, er andrealbumet ute.

Albumet har fått tittelen ELLE og inneholder de allerede utgitte singlene Strawberry Dream, Heartbreak In The Making, Same Again (For Love) og Ray-Bans, samt fire helt nye låter.

- Mitt andre studioalbum har jeg valgt å kalle "ELLE" som betyr "hun" på fransk. I motsetning til mitt første album, har ikke dette albumet et overbyggende tema, men det gir små øyeblikksbilder på det livet jeg har levd og ting som har skjedd, sier Dagny i en pressemelding.

- Jeg liker å sammenligne albumet med dramaturgien i en romantisk komedie: man skal innom alle følelsene, men i bunnen er det en håpløs romantiker som bærer hjertet på ermet. For meg er det ELLE.I løpet av skriveprosessen har Dagny latt seg inspirere av ulike tidsperioder.

- Jeg har vært innom tiåret jeg ble født, nemlig 90-tallet og blant annet et av mine favorittband, Cardigans. Jeg har latt meg inspirere av flere av de samme indiebandene som inspirerte meg tidlig, med fokus på et mer organisk lydbilde. Men jeg har også fortsatt å leke meg i den store synthpop-verdenen med låter som gir meg en følelse av "escapism". Alle disse sidene er en del av meg, og nå også "ELLE".

Denne gangen har Dagny samarbeidet med låtskrivere som Nick Hahn (Rita Ora, Sigrid), Mozella (Miley Cyrus, Rihanna), Oliver Lundström (Carly Rae Jepsen), Maria Hazell (Mabel, ALMA) og Rat City. Resultatet er et variert, ærlig og dynamisk album med alt fra intime og sårbare øyeblikk til store poplåter.