Åge Aleksandersen er Norges mestselgende artist av de som synger på eget morsmål. Etter stor suksess med Prudence på tidlig 70-tall måtte han karre seg opp fra bunnen av karrierestigen igjen som soloartist. Dette gjorde han sakte men sikkert med å gi ut en rekke plater i årene 1975-1984. Etter hvert steg platesalget og da vi kom til Dains me mæ i 1982 var 80 000 solgte et faktum.

I 1984 eksploderer det fullstendig. Plata Levva livet blir Norges nest mestselgende norskspråklige plate noensinne og med Lys og varme skriver Åge seg inn i hjertene på titusener av nordmenn.

Siden 2003 har Åge og hans band Sambandet vært et fast innslag på sommerkonserter og festivaler over hele Norge.

Men om to år er det altså slutt. I august 2025 holder han sin årlige konsert på Sverresborg i Trondheim. Dette blir hans siste, fortalte Åge i dag til NRK.

– Det blir sikkert vemodig og mer til. Men alt til sin tid, sier Åge Aleksandersen til kanalen.

Han forteller at kalenderen foreløpig er full av avtaler, men at den er og vil forbli tom etter konserten på Sverresborg i Trondheim i august 2025.

– Det er suverent å spille. Alderen merker jeg på reisinga, for eksempel. Jeg blir sliten. Og så kunne jeg tenkt meg å disponere kreftene litt annerledes, sier Aleksandersen.

I 2018 hadde Musikknyheter et stort intervju med Åge, hvor vi snakket mye om turnelivet:

– Dersom du har antennene med deg, kan du se hvor vakkert det er i Norge, og hvor bra vi har det her til lands. Og hvor fint og fredelig vi har det. Det er mange fine plasser å se. Og så møter vi jo mange hyggelige folk. Det finnes verre jobber enn min, for å si det sånn!