Foto: Evans Richardson, Colorization by Melissa Fuentes

Sufjan Stevens kunne fortelle i dag via Instagram at han for tiden gjennomgår intensiv behandling for Guillain-Barré syndrom – en sjelden autoimmun lidelse der kroppens immunsystem angriper nervene. I et innlegg skriver Stevens at han på et tidspunkt forrige måned våknet og ikke kunne gå.

"Hendene, armene og bena mine var nummen og kriblet og jeg hadde ingen styrke, ingen følelse, ingen bevegelighet," skrev han.

"Broren min kjørte meg til akuttmottaket og etter en rekke tester – diagnostiserte nevrologene meg med en autoimmun lidelse kalt Guillian -Barre syndrom."

Stevens skriver videre at han ble overført til rehabilitering 8. september, og gjennomgår nå en intensiv fysioterapi for å få kroppen tilbake i form og lære å gå igjen.

Behandlingen hans gjøre at han ikke kan gjøre noe presse og promotering i forbindelse med hans kommende album, Javelin. Hør en fersk smakebit her:Stevens forsikret fansen om at han er ved godt mot, og at han kommer til å gi oppdateringer om hvordan det går fremover.