Foto: Terje Dokken, ToR-23

Tons of Rock har sikret seg legendene Judas Priest og imøtekommer publikumsundersøkelsen hvor ikonene er på nærmest samtlige topplister. Tons of Rock er første europeiske festival som lanserer heltene som nylig feiret 50 år i rockens tjeneste og har solgt imponerende 50 millioner album.

Tons of Rock går hardt ut med det første slippet for neste år, som også markerer festivalens tiårsjubileum.

- Ikoner og headlinere for flere generasjoner med fans! Tons-publikum vet å løfte forventningene, og med firedagers-suksessen friskt i minne, jobber vi alltid for å overgå oss selv. Første slippet til neste års festival er fylt med favoritter. Judas Priest har stått på alles ønskelister alltid, og er et band vi har forsøkt å booke i årevis. Å endelig få dem på Tons i Oslo er vanvittig gøy. Kombinert med Parkway Drive, som er en av de nye festivalheadlinerne i Europa, nasjonalskatten Abbath som endelig skal fremføre et sett med Immortal-låter igjen, publikumsfavoritten Opeth som vil gjøre et unikt show med låter valgt av Tons of Rock-publikummet, og ikke minst et eksklusivt besøk av Satyricon på hjemmebane, ser vi begynnelsen på tidenes bursdagsfest for Tons of Rock, sier daglig leder og bookingansvarlig, Jarle Kvåle.

Et av de aller største bandene gjennom fem tiår! Rob Halford er fortsatt ypperstepresten som leverer en kavalkade av hardrock-bangers, og har siden starten i Birmingham i 1969 levert signaturlåter som fortsatt står stemplet som udiskutable klassikere. Ikoniske låter som “Breaking the Law”, “Painkiller” og “Living After Midnight” på Ekebergsletta vil garantert bli noe for minneboka, og bandet kommer til vinteren med et rykende ferskt album. Bandet ble nylig og fortjent innlemmet i Rock N' Roll Hall of Fame, etter hele 50 år på topp av ikoniske rockeband.

Satyricon er tilbake - et av verdens mest kjente black metal-band gjør comeback på livescenene etter å ha dedikert de siste årene til braksuksessen med sin Munch-utstilling! For første gang på fem år er Sigurd Wongraven og co. tilbake på en norsk scene, etter at de leverte en majestetisk konsert på Tons of Rock i 2019. I 2024 kommer også et nytt album.

Når metal-fans verden over lukker øynene og tenker på norsk black metal, er det gjerne ikoniske Abbath de ser for seg. Med en intens turnévirksomhet helt tilbake til tidlig nittitall, da flere av sjangeren andre legender ikke kunne turnere på grunn av fengselsstraffer og andre voldsomme omstendigheter, satt Abbath og Immortal Norge ettertrykkelig på kartet som leverandør av en like catchy som brutal black metal med enorme mengder personlighet. Nå kommer sjangerens mest gjenkjennelige figur til Oslo for å spille et eksklusivt sett med kun Immortal-låter.

Evig aktuelle Parkway Drive har tatt steget opp i elitedivisjonen som fanebærere for melodisk og brutal metalcore, og topper nå europeiske festivaler. Fjorårets “Darker Still” viser et band som fortsatt leverer de største breakdowns og riff kombinert med en infernalsk live-energi. Headlineren for en ny genrasjon av rock og metal vil få Ekebergsletta til å riste i juni. Svenske Opeth har besøkt Tons of Rock flere ganger, og er en ubestridt publikumsfavoritt. Denne gangen lar de fansen velge settliste til en unik konsertopplevelse på Ekebergsletta. Oslos største rockeband Oslo Ess kommer for sin enste sommeropptreden i Tigerstaden. Med 4000 solgte billetter i Oslo i høst er de nå klare for sin største konsert på hjemmebane noensinne. Motorpsycho kommer for første gang til Tons of Rock med et unikt festivalsett med låter fra en fantastisk katalog.

Dagens slipp:

Judas Priest
Parkway Drive
Abbath performs Immortal
Satyricon
Opeth

Motorpsycho
Oslo Ess
Better Lovers
Igorrr
Orange Goblin
Rotting Christ
Thundermother
Thy Art Is Murder
While She Sleeps
Black Debbath

Utvider opplevelsen for tilreisende rocketurister

Tons of Rock har jobbet iherdig i flere år for å finne et nytt egnet område i Oslo for kunne møte etterspørselen om overnatting for tilreisende. Festivalen offentliggjorde mandag at de i 2024 presenterer en ny festivalcamp på Bjerke travbane, som supplerer tilbudet på Ekeberg camping.

Tons of Rock hadde i år besøkende fra 72 ulike land. Festivalen opplever en voksende interesse fra hele verden og feirer 10 år i 2024.