Tidligere i høst bekreftet norske SPAN en etterlengtet gjenforening som resulterte i to utsolgte klubbkonserter i Oslo.

I dag bekrefter bandet at de også utvider med festivalsommeren og er klare for Tons of Rock, hvor de deler plakat med legender som Metallica, Judas Priest og Greta Van Fleet.


- «Metallica og Tool var viktige for hver og en av oss i våre formative år. Det er rått at de fremdeles holder seg relevante og nå er blant verdens største band. Sist vi delte festivalplakat med Metallica var i 2004. Da endte Lars Ulrich på sykehus, og bandet spilte giggen med Joey Jordison og Dave Lombardo på trommer. Spent på hva de finner på i år? Det er veldig stas og få spille samme festival som våre gamle helter og det i vår egen hjemby. Og når vi først gjør reunion, 20 år senere, så er det digg at vi fremdeles er yngst! We bring the Roll to Tons Of Rock!» sier SPAN i anledning Tons of Rock.


Tons of Rock feirer 10 år og har i anledningen virkelig slått på stortromma hva gjelder artister til 2024.

-Når vi først feirer bursdag så er det stor stas å grave litt i historiebøkene til norsk rock også. Å få comeback med SPAN på Ekeberg fredag 28. juni 2024 er det mange som vil sette pris på sier, Jarle Kvåle, Tons of Rock.

SPAN var kjent for deres fengslende liveopptredener og catchy rockelåter. De var et av de virkelig store bandene fra tidlig 2000-tall, og dominerte livescener og festivaler i både inn- og utland.


Begynnelsen av 2000-tallet var en gullalder i norsk rock og SPAN hadde brukt 10 år på veien i Norge og UK, før de slapp debutalbumet Mass Distraction i 2004. Albumet solgte til gull og ble godt mottatt av både kritikere og fans.

SPAN ble ansett som et nytt norsk stjerneskudd med internasjonal appell, noe som ble bekreftet gjennom platekontrakter med Island Records i UK og Interscope i USA. Debutalbumet ble produsert av Foo Fighters-produsenten Gil Norton og mikset av Kevin Shirley som har produsert alt fra Aerosmith til Iron Maiden.

Etter 15 år med hundrevis av svette backstager, tusenvis av mil i bandbuss, solbriller innendørs og ferdigsignerte pupper bestemte bandet seg for å legge opp i 2005.

Nå er de klare for en reunion - en siste runde i manesjen som inkluderer norges største rockefestival Tons of Rock. Lars Tefre Baade