Hvor var du da LÜT slo gjennom på Rockpalast?

Dette kan være spørsmålet du stiller deg onsdag kveld etter at den norske kvartetten har gått av scenen i Tyskland. Vel og merke hvis du er en av de heldige som er til stede under konserten, eller skal følge WDR Rockpalast sin livestream fra gigen.

For det er ingen tvil om at det er mange heftige navn som har fått solid drahjelp av TV-kanalen. For en skribent som vokste opp med sendingene på 80-tallet, er minnene mange og gode: utallige seine nattetimer med rock og video 2000-spilleren i rec-modus. Selv om gutta i LÜT ikke ble født før 1996, har de også mange og gode minner fra Rockpalast.

- Det er helt sjukt for oss hele gjengen. Vi har alle vokst opp med å se Rockpalast-videoer på YouTube. Jeg har personlig noen av mine største inspirasjonskilder, for eksempel The Smiths, Queens Of The Stone Age og Turbonegro, gjennom liveklipp fra Rockpalast. Så det å i det hele tatt få spille under samme banner som de er helt kokt, sier vokalist og gitarist Mads Ystmark når vi tar en prat med bandet bare timer før de går på.

Det er mange heftige navn som har fått verdifull drahjelp av Rockpalast-opptredener gjennom snart fem ti-år. Har dere våget å tenke noe på hva dette potensielt kan ha å si for bandet framover?

- Sjukt vanskelig å si. Vi er jo enkle gutter som er så heldige å få lov til å gjøre det vi liker aller best på en plattform som kan ha en del å si for vår framtid som band. Drømmen er jo selvfølgelig der, men fokuset er egentlig bare å spille så godt som vi kan og ha det gøy sammen, sier Ystmark.

Selv om onsdagens konsert er en del av Crossroads-festivalen, er det ikke et avkortet festival-set de som blir vitne til det som kan bli en av de viktigste konsertene så langt i LÜT sin historie får med seg.

- Vi kjører fullt LÜT-show på 80 minutter, som er de lengste konsertene vi noensinne har gjort som band. Midt oppi det hele kan det flørtes med at vi kjører live-debut på en låt fra det neste albumet vårt, forteller Ystmark.

Musikknyheter kommer tilbake med et lengre intervju med bandet i forbindelse med ny singel og nytt album.

I mellomtiden kan du nyte LÜT live fra Rockpalast her: