Alex Cameron slipper sitt andre album, "Forced Witness", 8. september via Secretly Canadian. Tingenes tilstand, det han så elegant beskriver som "the baroque clusterf*ckery of the world", er ikke lenger mulig å overse. Vi tvinges til å følge med, hver katastrofe vibrerer i lommen vår og krever å bli bevitnet. Alex Cameron sitt svar på utfordringene vi står ovenfor, er dansbar og dristig ærlighet.

"Forced Witness" er spilt inn i Berlin, Los Angeles og Las Vegas, og er produsert av Cameron sammen med Jonathan Rado fra Foxygen. Ved første lytt kan låtene fremstå som skamløst underholdende, med drivende rytmer og fengende melodier, prydet av Roy Molloys varme trompettoner. Men albumets personlige sagaer og kjærlighetssanger om håpløs ensomhet treffer en nerve. Et eksempel er "Stranger's Kiss", en rørende duett med Angel Olsen, som også korer på "Candy May". En annen gjest på albumet er Brandon Flowers, som har vært med å skrive og synge "Runnin' Outta Luck".

Cameron er i disse dager ute med video til andre singel Stranger's Kiss" med Angel Olsen. Jemima Kirke fra Girls har regissert videoen og spiller selv i den.