Awolnation ble raskt favoritter både i Musikknyheter-redaksjonen og i resten av verden da de slapp sitt strålende debutalbum 'Megalithic Symphony' i 2012. Bandet, frontet av Aaron Bruno, ble talspersoner for ADHD gjennom låta 'Sail', en låt som ble både en listehit og en viral suksess.

Da oppfølgeralbumet 'Run' ble sluppet i 2015, fikk det imidlertid noe mindre oppmerksomhet. Låtene var mindre blomstrende, var preget av repetasjoner og manglende fantasi, og responsen fra fans og kritikere var så som så.

Men nå er Bruno & co tilbake med ny musikk, og denne gang har de en litt annen tilnærming til det hele. Istedenfor elektronika-elementer og repetisjoner har de lagt fra seg teknologien og vil gjeninføre gitarer i lydbildet. De første singlene fra det kommende albumet 'Here Come The Runts' viser resultatet:

'Seven Sticks Of Dynamite' er en seig poprock-låt mens 'Passion' er litt mer uptempo, men begge viser et band som både henter elementer fra debutskiva, men som også går fremover. Nå er singel nr. 3, 'Handyman', også ute. Dette er en nydelig ballade som viser et mye mer modent Awolnation, med skjøre vers og enormt lydbilde i refrenget. I følge YouTube er den tilhørende videoen, som du kan se øverst i artikkelen, filmet "with love and care in California".

Det blir spennende å se hva Aaron Bruno og Awolnation presenterer i resten av albumet, svaret kommer 2. februar.