2018 var et fantastisk år for duoen Seeb, med slipp av låter som Grip i samarbeid med Bastille, og den nylig Spellemann-nominerte Drink About med Dagny. Nå er de tilbake med låten Free To Go, og med seg har de fått ingen ringere enn Highasakite.

- Prosessen med å lage «Free To Go» var spennende, og ganske annerledes enn hvordan vi vanligvis lager låter. Seeb tok låten til et helt nytt sted, men beholdt stemningen i både vokalen og synthene våre. Simen og Espen er fine folk, og vi syntes det var gøy å jobbe med dem. Vi liker å utfordre oss selv, og vårt musikalske univers. Det er kult at Highasakite kan høres så forskjellig ut, og at man ikke alltid vet hva man kan forvente når vi slipper ny musikk, sier den ene halvdelen av Highasakite, Trond Bersu.

SE OGSÅ: Highasakite i Spektrum

Free To Go slippes sammen med en musikkvideo i japansk animasjonstradisjon, noe som ligger Seebs hjerte nært.

- Når vi lager musikk, har vi alltid et klart bilde i hodet av hvordan musikkvideoen eller det visuelle aspektet av musikken skal se ut. På «Free To Go» var det veldig klart fra starten. Den harmoniske progresjonen i låten og Ingrids melankolske vokal fikk oss til å se for oss en futuristisk, nesten postapokalyptisk anime-inspirert kjærlighetsfilm fra fremtiden, forteller Seeb.

Forsidefoto: Jonathan Vivaas Kise