Oslo-trioen The Secret Sound of Dreamwalkers fikk mye oppmerksomhet for debutalbumet sitt fra 2017. Med Anders Møller (Ulver, Euroboys) bak miksepulten er de nå tilbake med sin jordnære, men iblant riktig så dristige blanding av folk, psychedelisk pop og country.

"Can't carry your shit around" er andre singel fra trioens andre album som kommer 4. oktober på Fysisk Format-søsterlabelen Rural Rebel Rock.

Vokalist og låtskriver Kristine Marie Aasvang beskriver låten slik:

- Låta er en skrevet som en slags sweet revenge, en slags power låt med selvironi. Det er også en vanskelig låt å synge, noe som forsterker den litt håpløse personen i låta som er både naiv og forbannet.

Singlen ledsages av en video som Aasvang gir oss følgende introduksjon til:

- Videoen er laget av Regine Stensæth Josefsen, som fikk frie tøyler. Regine og jeg har studert sammen på kunstakademiet i Trondheim og på Kunst- og designerhøgskolen og vi kjenner hverandre veldig godt. Jeg og Thomas (Bergsten, gitar) og Alexander (Lindbäck trommer) har siden bandet ble startet, tenkt at vi vil blande inn kunst i den visuelle profilen vår. Det føles veldig naturlig i og med at to av bandmedlemmene er utdannet kunstnere (Bergsten/Aasvang).

LES OGSÅ: Intervju - The Secret Sound of Dreamwalkers albumdebuterer

- Den forrige videokunstneren vi jobbet med, på låta Breaking Bad på forrige album, fikk også frie tøyler. Moren min, syns jeg ser forferdelig stygg ut i denne videoen og da er det ekstra gøy å følge opp med en video, som ikke drar frem de beste sidene av mitt ansikt.

- Jeg tenker at det er litt ok å ikke skulle fremstå som så pen og søt hele tiden, men heller drite seg litt ut og se litt "stygg» ut. Verden er full av instagramkontoer og videoer med vakre mennesker osv.

- Chubby Cheeks, som er en karakter med enorme bollekinn, er spilt av Regine selv, og er en figur hun har utviklet i forbindelse med hennes prosjekt som handler om mennesker med veldig keitete kroppsspråk. Disse karakterene som en kan finne i flere av hennes prosjekt, er ofte tragikomiske figurer, som prøver og prøver, men får det ikke helt til, også pga f.eks enorme bollekinn som gjør det vanskelig å bevege seg.

- Regine Stensæth Josefsen er med i gruppeutstillingen på Bømlo, som åpner dagen etter at vi slipper plata Whirlwind, som består av tre kunstnere til sammen, altså Stensæth, meg og Aurora Solberg.

- Her skal jeg stille ut bildene som er på plateomslaget til The Secret Sound Of Dreamwalkers sitt andre album, og ikke nok med det, Aurora Solberg er søstra til Louien, som har laget bildene som pryder omslaget til hennes debut album. Bildene vises også på denne utstillingen. 5. Oktober - 15. Oktober.

The Secret Sound of Dreamwalkers spiller på Krøsset lørdag 16.november.

Forsidefoto: Frode Granum Stang