« In the waiting room/Am I good or are am I doomed/A guy comes in, he calls for Ann/Looking tanned as a dead man»

Foto: Eskil Bast

Vetle Løvgaard fra Nesbyen i Hallingdal ga ut debutalbumet Podium tidligere i år under artistnavnet Kefeider. Et album som ble listet på P3 og fikk bra kritikker i bl.a. Tonspion. Sistnevnte mente musikken til Kefeider var «indie mikset med nordisk melankoli». Akkurat den kategoriseringen er nok ikke så dum, for Kefeider har blitt sammenlignet med indie-heltene MGMT og Tame Impala. Selv sier Løvgaard at han er inspirert av artister som Unknown Mortal Orchestra, Andy Shauf og Mild High Club.

Mens EP-en Since You Asked fra 2019 var tydelig preget av americana/country, har Kefeider altså dreid mer i retning av indie på det siste albumet. Fra albumet Podium slipper nå Kefeider en splitter ny video til låten The Waiting Room. En låt som handler om frykten for å ikke ha kontroll over egen skjebne, men være på venterommet i eget liv.

Låten er preget av friskhet og sprudlende gitarer, og med seg på laget har Løvgaard produsent Øyvind Blomstrøm på gitar, Chris Holm på bass og Olaf Olsen på trommer. Matias Tellez har mikset/masteret og gitt ut på sitt eget selskap Blanca Records.

Videoen til The Waiting Room er laget av Jon Marius Nilsson. Det er en animasjonsvideo hvor Vetle Løvgaard «spiller» alle karakterene. Han sier dette om hvilke tanker som ligger bak videoen:

– Ideen var å samle en del karakterer man møter på et venterom, men korona gjorde det vanskelig å filme, så vi måtte gjøre et greenscreen-opplegg. Og da ble det også gøy å kjøre South Park-stil for å gjøre noe som var litt annerledes.

PS. I morgen slippes låten i «beach edition» på strømmeplattformene. Her er også Sigrid Aase fra Hajk med. Sjekk den ut!


Facebook-siden til Kefeider