Frontfoto: Tor Magnus Torsetnes

Vi har tidligere anmeldt debutalbumet Solstreif her i Musikknyheter, og nå er Frode Granum Stang aka Granem ute med EPen Jeg går. EPen inneholder to spor, tittelsporet og låten Kommer aldri tilbake. Selv sier artisten dette om EPen: “Den er tenkt som en tidløs vandring i skogen, eller en innfallsvinkel til håndteringen av selve livet, om du vil.”

EPen er tidligere utgitt på kassett i femti eksemplarer, og kom ut samme dag som debutalbumet Solstreif i 2019. Kassetten er utgitt via Gravgaver.

Til den ti minutter lange tittellåten har Granem i samarbeid med Katarsis Foto og Subset laget en trolsk, meditativ og stemningsladet video. I intervjuet vi gjorde med Granem i fjor høst, snakket han om hvor mye natur og naturopplevelser betyr for tekstene og musikken. Dette blir tydelig understreket i videoen som er filmet i Østmarka. Et område Frode Granum Stang bruker mye til kontemplasjon og avkobling.

Låten åpner med suggererende akustisk gitarspill flankert av bass og perkusjon. Vokalen kommer inn etter drøye tre minutter. Teksten kan minne om stemninger som Obstfelder og Tor Jonsson kunne manet fram:
«Jeg stopper opp/jeg roer ned/jeg søker bort/jeg går av sted/Og jeg kan huske alt jeg så/fant hvile mellom gamle tunge trær/jeg har så underlige sår/de verker mindre om jeg går.»

Det foreligger planer om et nytt Granem-album i løpet av 2021. Mens vi venter på albumet, kan vi korte ventetiden med å se videoen og høre på EPen.

Bandcamp-siden til Granem