I februar i fjor var vokalisten i The Killers, Brandon Flowers, på vei hjem til Utah fra New York da det tikket inn en tekstmelding fra et ukjent nummer.
Den som skrev meldingen skrøt av bandet og kom også med en forespørsel; "Vi må gjøre "Dustland" en dag." Meldingen var signert "Bruce".

Flowers kunne nesten ikke tro at det virkelig var legenden Bruce Springsteen som hadde tatt kontakt, men etter hvert fikk han bekreftet at det var det.
Forespørselen kom kort tid før verden stengte ned grunnet pandemien. Nå er den nye versjonen av A Dustland Fairytale med The Killers og Springsteen klar - sammen med en tilhørende musikkvideo.

A Dustland Fairytale er hentet fra The Killers` tredje studioalbum, Day & Age, som kom ut i 2008. Brandon Flowers har tidligere snakket om at Bruce Springsteen inspirerte ham til å skrive låten i utgangspunktet. Den ble skrevet da moren til Flowers kjempet mot hjernekreft.

Flowers fortalte også nylig til Rolling Stone at han sendte låten til Springsteen da den var ferdigskrevet og uttrykte takknemlighet for påvirkningen han hadde hatt på ham.

Da Springsteen tok kontakt i fjor, var planen bare at de skulle fremføre låten sammen live. Covid-19 ville det som kjent annerledes, og derfor bestemte de seg for å spille den inn istedet.

Musikkvideoen som ble sluppet onsdag denne uken er spilt inn i Velour Live Music Gallery i Utah. Bruce Springsteen kunne imidlertid ikke være til stede der, så hans sekvenser ble filmet i New Jersey.