Etter at folkrock-bandet MÍO slapp sitt debutalbum Ingen tid å miste sommeren 2023, har de gjort seg bemerket i både inn- og utland for sin særegne sound og forrykende live-opptredener. Den 12.januar slapp de en egen versjon av den kjente nordiske drikkevisen “Det er meg det samme hvor jeg havner når jeg dør”, i en ny punk-forpakning du aldri har hørt maken til tidligere.

Drikkevisen ble for mange gjort kjent da Aasmund Nordstoga ga ut sin versjon i 2009. I MÍO sin tolkning av klassikeren får banjoen og fela virkelig skinne. Kompet er beinhardt, og tar denne visen til et mørkere og tyngre sted enn noen gang tidligere.

Nå slippes videoen, og vokalist Dionisia Fjelldalen forteller at de lot seg inspirere av filmen The Blair Witch Project.

- Det var en mørk og dyster høstkveld... Vi tok med oss stearinlys og lommelykter og dro på en kirkegård i nærområdet. Inspirert av The Blair Witch Project, har vi laget en skikkelig DIY musikkvideo som vi synes fanger humoren og budskapet i vår versjon av denne klassikeren av en nordisk drikkevise. Føler videoen viser godt hvor lite selvhøytidelig vi tar oss selv og hvor gøy vi har hatt det i hele prosessen med å lage både vår pønkeversjon av låta og denne videoen!

Oslo-bandet har stor tilknytning til BLITZ-scenen, med sine røtter i den alternative undergrunnen. Etter omfattende konsertvirksomhet (på Midgardsblot, Telemarkfestivalen, Oslo Pride m.m.), har de overbevist publikummere over hele landet med gripende, energiske opptredener. MÍO kombinerer folk, rock og punk på en helt egen måte. Med fuzzet hardingfele, dynamiske arrangementer og en frontvokalist med en enorm stemmeprakt og trollbindende formidlingsevne - har folkrock-gruppa markert seg som et av Norges mest spennende up-and-coming band.

Dette er første av flere singler fra MÍO, som er aktuelle med mer ny musikk i 2024. Bandet drar ut på ny Norgesturné våren 2024, der de skal besøke alle landets store byer. De skal blant annet spille på showcase-festivalen Sørveiv i Kristiansand og på Rock Mot Rus i Andenes i Nordland.

Forsidefoto: Beth Madeley