Det har nærmest blitt en klisjé med regn på nesten samtlige av sommerens festivaler, og det lå vel i kortene at man ikke kunne forvente noe annet på Lost Weekend festivalens første dag. Regnet har strømmet ned i Bergensområdet de siste dagene, og det var derfor et vått område som ventet festivaldeltakerne som inntok Askøy torsdag.

Når Big Bang entret den største scenen noen minutter over ni var det imidlertid en pause fra alt regnet, og idet ”Looking good from a distance” fra ”Poetic Terrorism” braket løs fra en opplagt Øystein Greni & co ble lista for resten av konserten lagt høyt. Det tok riktignok litt tid før publikum ble varme i trøya, men på låter som ”Where the World comes to an end” og ”Saturn Freeway”, var stemningen høy. Halvveis ut i settet dedikerte Greni låten ”Long Distance Man” til Robert Burås, en hilsen fra en stor gitarist til en annen. For det er ingen tvil om at Øystein Greni er en fantastisk gitarist og låtskriver. Med intense gitarsoloer akkompagnert av den alltid like stødige Olaf Olsen på trommer og Øyvind Storli Hoel på bass, bergtok de Lost Weekends publikum.

Videre serverte de kjente låter som ”Wild Bird” og ”Welcome To The Mountains”, og til slutt ”Girl in Oslo”, og det er ingen tvil om at Big Bang er et av Norges desidert beste liveband. Men når man har sett de noen ganger før er det ikke til å legge skjul på at det hele kan bli litt forutsigbart. Det er rett og slett så bra at man kanskje stiller unaturlig høye krav i forkant av konsertene, uten at jeg tror noen ble skuffet over gårsdagens konsert av den grunn.

8/10

Foto: Benedikte Holen