Forrige gang undertegnede så Explosions in the Sky(heretter EitS) var på arbeideren i Kristiansand, det var en regnfull julikveld, lokalet var spredt befolket av mennesker som ville se EitS, den gang leverte EitS varene.

Denne gang. En nydelig søndag, tjåkafullt John Dee med ødelagt lufteanlegg. Det var forjævlig hett. Lufta hadde antakelig større tetthet av svettemolekyler enn oksygenmolekyler og det dunsta svette øldrikkende mennesker.

Så kom kvartetten på scenen.

EitS på skive er vakkert, for fire år siden var det vakkert på konsert med dem også. Siden den gang, her kunne vi brukt alle journalistiske klisjeer som modnet/samspilt/vokst bla bla, har dem blitt bedre. De har laget konsertversjoner av låtene sine, slik at vi får det lille ekstra man vil ha på konsert. Denne gang leverte de mer enn varene, de leverte som om livet stod på spill.

For en konsert. For en hete.

Det begynte så hyggelig. Pent og koselig. Så, på tredje låten cirka kom det en voldsom støy, når ørene hadde organisert støyen forsto man at det var Have You Passed Through This Night?. En gåsehud opplevelse av en sang tvers gjennom. Fem minutter kontinuerlig ståhår og syv liter svette senere var konserten satt. Her i fra og ut vekslet de mellom rolige partier til voldsomme utbrudd.

Takk for at dere kom og skapte postrock fra det hinsidige.

9/10