De glade guttene i Svölk hadde æren av å åpne John Dee lørdag kveld. Selv omtaler de musikken sin som ”Bear metal”, med andre ord primitiv tung (og farlig?) rock. En passende beskrivelse må det sies å være. Svölk lirte av seg en halvtime med fengende blytung rock av godt merke. En slags blanding av Stoner rock og Iron maiden, skal man dømme etter gitarriffinga.

De første ti minuttene låt det ganske grøtete og det var vanskelig å høre hva som blei spilt. Kjipt, for det så liksom ut til å låte jævlig bra. Etter litt ratting var lyden på plass og ”The Anchor” fikk heldigvis en verdig utførelse. Innsatsen til bandet både spillemessig og visuelt var godt gjennomført. Klassiske maiden-aktige doble gitarsoloer skulder ved skulder hører med når Svölk gir deg juling, (som bandnavnet betyr). De ikke så altfor mange fremmøtte ga kontinuerlig positiv tilbakemelding.

Vokalen blei etterhvert en smule ensformig. Litt for ”klassisk korrekt” for å si det sånn. For han synger bra, men kan godt variere litt mer. Bandet spilte som nevnt tidligere veldig bra og til tider var det et vanvittig groove på John Dee. Synd med lyden i begynnelsen. Hvis du sammenligner musikksmaken din med et dyr og finner ut at bjørn er passende, må du komme deg på Svolk konsert. Hvis du lander på et annet dyr kan du godt ta deg en tur for dèt, for det er ganske så fett.

7/10

Svölk på Myspace