Et av høydepunktene for mange på by:Larms første dag ble nok muligensk irske The Mary Wallopers som avsluttet Kulturkirken Jacobs torsdagsprogram. Det er overhodet ikke det mest naturlige stedet å plassere et irsk band med humorbasert pub-folk-rock hvis hele identitet er energisk, anti-kapitalistisk and anti-Engelsk dansbar irsk musikk, spesielt ikke når de gis den noget utfordrende jobben å spille rett etter Malin Pettersen.

Men til tross for et ivrig, men litt nølende og i overkant edru norsk bransjepublikum, tok Charles og Andrew Hendy, Seán McKenna & co oppgaven på strak arm og kjørte løs med full energi fra første note.Med låter som "The Holy Ground", "The Blarney Stone", bøttevis med sjarm, tykk irsk aksent og en humor som gikk rett hjem hos publikum klarte de låt for låt å varme opp et publikum som sakte men sikkert krøp nærmere scenen, og som trippet mer og mer med føttene for hvert minutt.

Om det finnes en musikalsk versjon av lykkepille er The Mary Wallopers et naturlig navn å dra frem. For både spillegleden til 7-kløveret (er det irsk så er det irsk), og musikken som er stappfull av humor, tradisjonelle instrumenter og store smil, vant til slutt over Jacobskirkepublikummet. Da bandet kjørte igang med "Frost Is All Over" endte publikum opp i vill dans foran scenen. Et stort høydepunkt på by:Larms første dag, og vel verdt å få med seg når de spiller i muligens litt mer passende omgivelser på Krøsset fredag kveld.

The Mary Wallopers spiller også på by:Larm fredag kveld kl 23:30 på Krøsset.


Finn The Mary Wallopers på Instagram
Finn The Mary Wallopers på Spotify