Lørdag ettermiddag var det klart for herlig canadisk bråkemusikk. Cancer Bats med sin tilhørende groovy hardcore-punk skulle vekke litt liv i den ellers litt aldrende og sedate Øyapublikummer. Med tre skiver på samvittigheten og et utall konserter lå alt til rette for en knallhard energibombe fra den canadiske kvartetten. Og det blei hardt det her. Hardt og tøft.

Bandet legger lista høyt fra første tone. Lyden er både oversiktlig og tung, bandet er syltight og vokalist Liam Cormier viser hvordan en ekte frontfigur skal utaggere. Backet av et heftig komp er han høyt og lavt og konstant bangende. Han fortalte at han hadde vært tidlig i seng kvelden før for å gi Øya et best mulig show, noe som så ut til å ha gått etter planen.Etter et par av sine egne låter kom el velkjent cover av Beastie Boys; ”Sabotage”. En låt de har spilt live i en årrekke og som virkelig sklir inn i settet. Det blei også name droppa en masse band fra scenen som til slutt kuliminerte i utsagnet ”...But fuck. We’re just here to see Kyuss!” Ser den.

Konserten opprettholdt både intensitet og tyngde hele veien. Mot slutten, når de spilte >i>”Deathmarch” og ”Hail Destroyer” var det rimelig flott å henge på Sjøsiden. Så får det heller være at låtene blir litt like hverandre i lengden. For Cancer Bats fremstår som et potent og heftig liveband jeg gjerne ser igjen snart.


Foto: Bjørnar Håland
Galleri: Alyssa Schei Nilsen