Canadas store hardcore-sønner “Cancer Bats” har ikke stått mye stille de siste åra. Heftig turnèring verden rundt har gjort dem til et strålende liveband, og med tre solide utgivelser til å backe all spillinga henger det meste på greip for kvartetten fra Toronto. Nå er de ute med sin fjerde solide utgivelse; ”Dead Set On Living”. De fristende teaserne som ble sluppet på nett med jevne mellomrom holdt heldigvis mål.

Cancer Bats har ved flere anledninger spilt Black Sabbath-coverkonserter, da under navnet ”Bat Sabbath”. Dette sett i sammenheng med en seig og tung studioteaser fra den nye skiva ga inntrykk av at de nå skulle tune ned og ta et par skritt over mot stoner-landskapet. Dette er strengt tatt ikke tilfelle. Første låta; ”R.A.T.S”, som det nevnte studioklippet er hentet fra, er riktignok en blytung og seig affære til Cancer Bats å være, men er (delvis sammen med siste låta) den eneste i sitt slag. Resten av låtene ligger mere i kjent hardcore/punk-land. Vokalen er like intensiv som før og tempoet like så. Heldigvis fikser Cancer Bats denne sjangeren på en mesterlig måte, så det er minst like engasjerende som før. Låtene er gjennomarbeida og idèene gode.

De umiddelbare høydepunktene på skiva er nevnte ”R.A.T.S” som virkelig trigger lufttrommene. ”Road Sick” må også nevnes, men den definitive høydaren må sies å være låta ”Old Blood”. Her driver det avgårde på en suveren måte og riffinga må bare høres! Kan tenke meg at den låta kommer til å gå på et par fester rundt om i verden den kommende tida.

”Dead Set On Living” er muligens Cancer Bats beste så langt. Vanskelig å si egentlig, for de tre foregående er feite de og. Og så veldig ulike er de da heller ikke. Det jeg prøver å si da, er at om du er fan av bandet fra før så kommer du sansynligvis til å digge denne her. Noe vomfyll er det dessverre, men gjennomgående er det både nerve, aggresjon og store baller.