picture

Ett år etter at Cancer Bats besøkte Norge og Øyafestivalen, kommer kanadierne tilbake med nytt album, nytt materiale, og en ny konsert - denne gang på Slottsfjell.

Fra hjemmesidene til Slottsfjell:

Gutta fra Toronto, Ontario i Canada, har spilt sammen siden 2004, så langt fire fullengdere og seks EP-er i katalogen. Cancer Bats har har blitt mestre på å smelte sammen sjangere som hardcore og punk med influenser fra både thrash, sludge, crust og sørstatsrock. Bandet har også blitt sammenlignet med metalcoreband fra 90-tallet som Converge og Hatebreed. De fikk et slags gjennombrudd i 2008 med albumet Hail Destroyer, spesielt i England der det fort ble dratt sammenligninger med Slottsfjellaktuelle Gallows.

Cancer Bats er helt klart et av hardcorescenens aller beste og mest ekte liveband om dagen, og har blitt kjente for sin karismatiske publikumskontakt, eksplosiv samspilthet og for å ha liten selvhøytidlighet på scenen. Deres nye album Dead Set On Living er innspilt i legendatiske Vespa Studios, med produsentene Eric Ratz og Kenny Luong (Comback Kid, Billy Talent, City & Colour), som også var produsenter på de to forrige albumene til deres. Her fortsetter bandet sin suksessrike sjangersmeltening, men har denne gang forsøkt å få enda mer av livelyden deres ned på tape:

“We really strived for that raw, off-the-floor vibe this time around,” forteller vokalist Liam Cormier. “It’s really the bridge between our live show and what we put on record.”

Han forteller videre at de skylder den lojale fansen mye for at de har kunnet eksperimentere så mye med forskjellige sjangere som de har: “I love that we can have thrash songs, hardcore songs, and the more Queens of the Stone Age or Kyuss kind of groove-based tunes.”

Deres forrige album Bears, Mayors, Scraps & Bones fikk en femmer av Torgrim Øyre i Dagbladet: “Her er det knivskarp punk spedd ut med like doser crust og hardcore som står øverst på menyen”