Inferno lørdagen startet for undertegnede med et overraskende bra sett ifra Einherjer (7/10). Trioen ifra Haugesund leverte på slutten av 90 tallet et par massive viking metal skiver og siste slippet før de valgte å trekke inn årene, Blot ifra 2003 var en meget gledelig avsluttning på bandets 10 år lange eksistens. Når Norrøn lagde ekte comeback bølger ifjor var det nok mange som var spente på Einherjers opptreden og som sagt, det var overraskende bra. Låtene er godt varierte innen Viking sjangerens fire vegger og selvom det kanskje blir et par "oj!, oj!! for mye funker musikken veldig bra live. Vokalist Grimar behersker denne metal formen veldig bra og låtene blir mer tidsriktige med hans særegne stemme. Einherjer leverte et meget bra sett og rekrutterte nok noen nye vikinger med på neste blod tokt.

Neste band ut på Rockefeller var de polske tech death metall gutta Decapitated (8/10). Bandet har hatt noen tøffe år men fjorårets slipp Carnival is Forever vat et gledelig comeback etter all tragedien. Skiva når ikke opp til bandets tre første som alle er helt overlegne og det var nok flere enn meg som håpet på et "klassisk" sett med mer gammelt enn nytt materiale. Desverre så ble det litt for mye av det siste og selvom låtene er gode og ny vokalist Rafal gjør sitt ytterste for å levere så blir han ingen Sauron. Uansett, de eldre låtene vi fikk levert traff som forventet midt på nese grevet og når storeslem selv, Spheres of Madness dro igang var det ikke mange som klarte å holde seg rolig, det måtte småbanges. Kort oppsummert så leverte Decapitated et bra sett som med god lyd ble særs fornøyelig. Skulle gjerne ha sett at disse gutta fikk lenger spilletid da vi uten tvil ville fått servert flere godbiter ifra gamledager.

Svenske Witchery (8/10) er et navn som ikke har fått all for stor oppmerksomhet i havet av death/thrash band. De debuterte tilbake i 98 og siste slippet Witchkrieg beviste at de hører hjemme i det øvre sjiktet av sjangeren. Deres knallharde thrash med store doser death er en heseblesende og brutal pille å svelge. De behersker å inkorporere melodiøse partier så materialet er lett å kjenne igjen og variasjonen er stor. Jeg hadde aldri sett kvintetten live før og må si jeg ble positivt overrasket. Et stappet Rockefeller må ha ment det samme for kombinasjonen god musikk og god lyd gjorde at stemningen lå rett under taket. Witchery er helt klart et band jeg skal bruke mer tid på fremover. Dagens overraskelse på Inferno!